Keep calm and read a book

Μήνας: Μάιος 2022 Σελίδα 1 από 2

Ένα πιστόλι για υπογραφή

Ένα ιδιαίτερο αστυνομικό βιβλίο με έντονη πολιτική χροιά και γεγονότα τελείως συμβατά με την πραγματικότητα, που προκαλούν ανησυχία, μια δόση ανασφάλειας και αδιαμφισβήτητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Κυκλοφορεί από τις αγαπημένες εκδόσεις Κάκτος και υπογράφει ο Νίκος Εμμ. Σίμος.

Ο Νικηφόρος Γρέκας είναι νομικός με ειδίκευση στην εγκληματική ψυχολογία και εργάζεται για την αντιτρομοκρατική. Οι καιροί αλλάζουν και όπως όλα εξελίσσονται, έτσι και η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων άλλαξε μορφή. Νέες ομάδες διαδέχονται τις παλιές, με περισσότερες άκρες και επιρροές από αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού και διαφορετικές μορφές επιθέσεων.

Μαζικές δολοφονίες σημαντικών προσώπων καθιστούν αναγκαία την εξάρθρωση μιας νέας, σκληρής οργάνωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων της “με ένα πιστόλι για υπογραφή”. Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται σημαίνοντα πρόσωπα, απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και από ένα σημείο και μετά προκύπτουν λόγοι(που δεν πρέπει να αποκαλύψω), που θα κάνουν τον Νικηφόρο να πάρει την κατάσταση τελείως προσωπικά.

Ένα βιβλίο που πραγματικά έχει μεγάλη σχέση με τη ζοφερή πραγματικότητα. Τα πολιτικά σκάνδαλα, ο τρόπος δράσης και αλληλεπίδρασης των υπηρεσιών από όλο τον κόσμο με σκοπό την πάταξη της τρομοκρατίας, οι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας που εμπλέκονται σε όλα αυτά και γενικά το πώς λειτουργεί ή δεν λειτουργεί το σύστημα.

Εξαιρετική γραφή που κυλάει αβίαστα παρά το δύσκολο θέμα. Σε αυτό βοηθούν σίγουρα και τα μικρά κεφάλαια. Ένα βιβλίο που θα σύστηνα σίγουρα σε άντρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και μία γυναίκα δεν θα το απολαύσει εξίσου.

Μία εξαιρετική αναγνωστική πρόταση που θα σας κρατήσει όμορφη παρέα και παράλληλα θα σας  προβληματίσει.

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κάκτος

Συγγραφέας Νίκος Εμμ. Σίμος

Τα μυστήρια της Σμύρνης

Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθε στα χέρια μου αυτό το βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Συνδυάζει τα αγαπημένα μου είδη που είναι το μυστήριο και η ιστορία και επιπλέον είναι εξαιρετικά καλογραμμένο.

Βρισκόμαστε στη Σμύρνη, αρχές Σεπτέμβρη του ’22, λίγες μέρες πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, χωρίς ωστόσο ο απλός κόσμος να έχει πάρει είδηση αυτό που έρχεται. Ο έφηβος Παναγιώτης δουλεύει σερβιτόρος σε ένα καφενείο, όπου κάποιο πρωί  θα εξυπηρετήσει έναν μυστηριώδη κύριο, που του συστήνεται ως κύριος Χ. Μπροστά στην ανάγκη του να βγάλει κάποια επιπλέον χρήματα δέχεται την πρόταση του κυρίου Χ να μεταφέρει ένα φάκελο σε ένα άγνωστο, αλλά υψηλά ιστάμενο άνθρωπο της πόλης, που στην πορεία θα ανακαλύψει ότι ανήκει στη μυστική αστυνομία.

Το ίδιο βράδυ συναντά στο λιμάνι τον φίλο του Νικόλα και γίνονται μάρτυρες ενός εγκλήματος που θύμα του είναι ο κύριος Χ και μιας παράξενης σκηνής που περιλαμβάνει δύο βαλίτσες, που από ότι φαίνεται είναι η αμοιβή του περίφημου στρατηγού της μυστικής αστυνομίας. Αλλά, αμοιβή για ποιο λόγο; Και για ποιο λόγο έπρεπε να πεθάνει ο κύριος Χ;

Οι δύο φίλοι αποφασίζουν να ερευνήσουν και να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται παράλληλα με τις ραγδαίες ιστορικές εξελίξεις που δυναμιτίζουν το κλίμα της Σμύρνης τις μέρες εκείνες. Βρήκα εξαιρετικό τον τρόπο που δένεται η έρευνα των δύο φίλων με τις πολιτικές και στρατιωτικές αναταράξεις της πόλης. Η υπόθεση κορυφώνεται την ημέρα της ολικής καταστροφής, όπου και περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι και η προσπάθεια των διωγμένων να επιβιβαστούν σε πλοία βλέποντας την πατρίδα τους να καίγεται.

Κατά την αφήγηση δίνονται πολλά ιστορικά στοιχεία, είτε στο κείμενο, είτε με τη μορφή υποσημειώσεων. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει χρονολόγιο με όλα τα σημαντικά γεγονότα πριν και μετά τη μεγάλη καταστροφή.

Ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα για παιδιά με πολύ μυστήριο!

Υπάρχει ωραιότερος τρόπος να διδαχθούν τα παιδιά ιστορία;

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας Θοδωρής Κονδύλης

 

Άγραφος Νόμος

Ένα ιστορικό και ταυτόχρονα κοινωνικό μυθιστόρημα με τη μοναδική γραφή της κυρίας Θεοδωρίδου και θέμα τους Έλληνες πρόσφυγες, τον πόλεμο του ’40 και τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια τα χρόνια εκείνα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Αιμιλία είναι μία νέα γυναίκα, Πόντια στην καταγωγή που ξεριζώθηκε από την πατρίδα της χάνοντας βιαία την οικογένεια της. Στο δρόμο της βρίσκεται μια καλή και άκληρη γυναίκα και τη μεγαλώνει σαν δικό της παιδί δεχόμενη αναντίρρητα για χάρη της την άθλια συμπεριφορά ενός σκληρού συζύγου. Όταν η γυναίκα αυτή πεθαίνει, η Αιμιλία παντρεύεται κάτω από πιεστικές συνθήκες και μετακομίζει στο χωριό του άντρα της, κάπου στην Μακεδονία. Ένα χωριό προσφύγων, που ζουν μαζί ντόπιοι, μικρασιάτες και πόντιοι. Άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους που έχουν ένα και μοναδικό κοινό. Θεωρούν τη γυναίκα κτήμα τους. Δεν έχει δικαιώματα, δεν έχει επιλογές και ζει υπηρετώντας την υπόλοιπη οικογένεια κάτω από τις διαταγές της πεθεράς, που συνήθως βγάζει πάνω στη νεότερη νύφη τα σπασμένα της δικής της καταπιεσμένης ζωής.

Σκληρή δουλειά, υποτίμηση και απρόσμενα γεγονότα διαλύουν σιγά-σιγά τη νέα γυναίκα. Μοναδικό της στήριγμα μια φίλη που δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία, καθώς είναι μια γυναίκα που ζει ανεξάρτητη και μόνη. Γεγονός απαράδεκτο για την εποχή.

Μέσα από την τραγική ιστορία της Αιμιλίας, βλέπουμε καταστάσεις που στη σημερινή εποχή φαντάζουν αστείες και διαβάζοντας τες πραγματικά θα θυμώσετε! Μπορώ να πω ότι οι γυναίκες είχαν περίπου ίδια δικαιώματα με τα ζώα του σπιτιού αλλά περισσότερες υποχρεώσεις.

Μαθαίνουμε ακόμη με πολλές λεπτομέρειες την ιστορία του πολέμου, της γερμανικής κατοχής, του εμφυλίου και γενικότερα των πολιτικών εξελίξεων της εποχής. Οι πληροφορίες που δίνονται έχουν μεγάλη ιστορική αξία και φαίνεται ότι έχει γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα.

Ένα καλογραμμένο βιβλίο που συνδυάζει πολλά. Εξαιρετική υπόθεση, ιστορικά γεγονότα και κοινωνικά δεδομένα που συγκλονίζουν.

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας Σόφη Θεοδωρίδου

Ανέγγιχτη

Ένα πολύ όμορφα γραμμένο βιβλίο με δύο βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος. Το πρώτο είναι ότι βασίζεται στη ζωή του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη και το δεύτερο είναι το σπάνιο και πρωτότυπο θέμα του.

Η Μελίνα είναι μια απελευθερωμένη γυναίκα με σύγχρονες αντιλήψεις, παρ’ όλο που ζει στα τέλη της δεκαετίας του 19ου αιώνα. Φεύγει από τη γενέτειρα της, την Κρήτη για να συζήσει  στην Αθήνα με τον αγαπημένο της, αστεφάνωτη, με την ανοχή του πατέρα της. Ο αγαπημένος της είναι επίσης Κρητικός. Ανερχόμενος λογοτέχνης και άνθρωπος των γραμμάτων με πολλά ψυχικά τραύματα που προέρχονται από τον άντρα που τον έφερε στον κόσμο και που πολλά υπέφερε στα χέρια του.

Έρχεται κάποτε η στιγμή που η Μελίνα και ο Αλέξανδρος βάζουν το στεφάνι. Τον γάμο δεν εγκρίνει ο αγριάνθρωπος πατέρας του γαμπρού, δεν παρευρίσκεται καν. Από τη στιγμή αυτή και μετά θα αλλάξουν τα πάντα. Ο Αλέξανδρος αποφασίζει ξαφνικά να απέχει από τα συζυγικά του καθήκοντα, δοκιμάζοντας τον εαυτό και τις αντοχές του με πρόφαση τις θρησκευτικές και πνευματικές αναζητήσεις του στις οποίες αφοσιώνεται με πάθος και αφήνει τη γυναίκα του ανέγγιχτη για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι το χωρισμό τους.

Η γυναίκα αυτή υπέφερε πολύ νιώθοντας συχνά λίγη δίπλα του, νιώθοντας ενοχές που τον πίεσε να την παντρευτεί. Μέχρι που διαπίστωσε ότι πίσω από την παράλογη συμπεριφορά του συζύγου της κρυβόταν το σκληρό του παρελθόν.

Μέσα από την ιστορία που μας αφηγείται η Μελίνα παρακολουθούμε τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη αναμεμειγμένα με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας αλλά και με πιστή αναφορά σε κομβικά σημεία και γεγονότα της ζωής του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη.

Το κείμενο του κυρίου Ραπτόπουλου είναι αυθεντική ελληνική λογοτεχνία παλαιάς κοπής. Πρόκειται σίγουρα για ένα βιβλίο όχι ανάλαφρο, μια που παρακολουθούμε μια διαρκή εσωτερική πάλη στις ζωές και των δύο πρωταγωνιστών. Ο ένας παλεύει με τις πνευματικές αναζητήσεις του και ο άλλος με μια μόνιμη απόρριψη.

Ένα βιβλίο που σημειώνει ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο.

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κέδρος

Συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Σχολή Νυφών

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα των εκδόσεων Πατάκη με θέμα το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα τη ζωή στην Αθήνα στα χρόνια της κατοχής της από τους Γερμανούς. Οι θηριωδίες που διέπρατταν οι ναζί σε βάρος αθώων πολιτών, ο ρόλος των αντιστασιακών οργανώσεων αλλά και ο μαυραγοριτισμός και δοσιλογισμός  που βρισκόταν στις δόξες τους εκείνα τα χρόνια.

Πρωταγωνίστρια είναι η Ροζάνα, μια νέα και όμορφη γυναίκα που ξαφνικά βρίσκεται μόνη στην κατοχική Αθήνα. Ο αρραβωνιαστικός της όντας αξιωματικός του ελληνικού στρατού έχει διαφύγει στη Μέση Ανατολή για να σώσει τη ζωή του. Τα πάντα γύρω της αλλάζουν και κυρίως οι άνθρωποι. Δεν ξέρεις πλέον ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Ποιος είναι πατριώτης και ποιος προδότης.

Η Ροζάνα έχει ξεκάθαρα επιλέξει στρατόπεδο από την αρχή. Αγαπά την πατρίδα της και αποφασίζει να μετατραπεί σε ελληνίδα Μάτα Χάρι. Εντάσσεται στην αντίσταση. Χάρη στα αισθήματα που τρέφει γι’ αυτήν ένας ανώτερος αξιωματικός των Ες Ες εισχωρεί στα επίσημα γραφεία των Γερμανών και γίνεται διπλή κατάσκοπος.

Κάποια στιγμή, όταν γίνεται ένας λάθος και την ανακαλύπτουν βρίσκεται σε ένα τεράστιο δίλημμα. Καλείται να επιλέξει αν θα φύγει εν μία νυκτί για το Βερολίνο ώστε να ενταχθεί στη Σχολή Νυφών και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να παντρευτεί τον αξιωματικό ή την κρεμάλα…

Ιδιαίτερη γραφή, που παρά τις περιττές πληροφορίες που δινόταν σε κάποια σημεία, δεν με κούρασε τόσο, κυρίως λόγω λεξιλογίου, που ήταν πλούσιο και σπάνιο. Είχα καιρό να αναζητήσω λήμματα βιβλίου σε λεξικό και αυτό μου άρεσε!

Κάτι ακόμη που αγαπώ στα ιστορικά μυθιστορήματα είναι όταν μπλέκονται στην πλοκή αληθινές πληροφορίες που αφορούν την εποχή. Παρακάτω σας παραθέτω ορισμένες από αυτές που μου έκαναν εντύπωση:

-Γνωρίζατε ότι ο Hugo Boss σχεδίασε τη διάσημη στολή των Ες Ες και μάλιστα ήταν φιλικά προσκείμενος στους ναζί;

-Γνωρίζατε ότι μετά από ειδική παραγγελία σε φαρμακευτική εταιρεία είχε δημιουργηθεί ένα είδος μεθαμφεταμίνης για να χρησιμοποιούν οι στρατιώτες-ναζί και να νιώθουν ατρόμητοι στη μάχη;

-Γνωρίζατε ότι υπήρχε στο Βερολίνο Σχολή Νυφών στην οποία φοιτούσαν «ξεχωριστές» κοπέλες, οι οποίες προετοιμάζονταν κατάλληλα για να παντρευτούν ανώτερα στελέχη του στρατού;

Ένα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα με πολλές συναισθηματικές ανατροπές.

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης

Ομηρία – Clare Mackintosh

Ένα καθηλωτικό βιβλίο της Clare Mackintosh που διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας της κατηγορίας θρίλερ στην οποία ανήκει. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένα Boeing  777 με 353 επιβάτες ξεκινά για μια μοναδική πτήση στα χρονικά που θυμίζει λίγο το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού. Μία απευθείας πτήση από το Λονδίνο για το Σίντνευ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Το αεροπλάνο θα βρίσκεται 20 ώρες συνεχώς στον αέρα. Υποτίθεται ότι έχουν γίνει δοκιμαστικές πτήσεις, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν προβλεφθεί όλα τα πιθανά σενάρια.

Εκτός ίσως από ένα. Και φυσικά είναι αυτό ακριβώς που θα συμβεί…

Πρόκειται για ένα βιβλίο για την υπόθεση του οποίου δεν πρέπει να αποκαλύψω πολλά. Θα μιλήσω μόνο για τους πρωταγωνιστές που είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και αυτό σε συνδέει περισσότερο μαζί τους. Όταν νιώθεις ότι κινδυνεύει ένα παιδί, όταν νιώθεις ότι θα μπορούσες κι εσύ να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, αγωνιάς περισσότερο. Άνθρωποι με αδυναμίες, που είτε ηθελημένα, είτε όχι, έχουν γίνει πιόνια παρανοϊκών με αμφιλεγόμενα κίνητρα και κομμάτια μιας θλιβερής ιστορίας που θα στιγματίσει τις ζωές τους.

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που η συγγραφέας ψυχογραφεί τους ανθρώπους και δικαιολογεί τις αποφάσεις και τα κίνητρα με βάση τα βιώματα και τα τραύματα που κουβαλάει ο καθένας.

Πέρα από ένα βιβλίο-θρίλερ με αγωνία και δυνατή πλοκή, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που η ανάγνωση σε οδηγεί σε ενδοσκοπήσεις και σου περνάει σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Καλογραμμένο με έξυπνη, κινηματογραφική πλοκή. Τα κεφάλαια είναι σχετικά μικρά και δοσμένα με πολύ σωστές εναλλαγές που ολοκληρώνουν το εξαιρετικό στήσιμο της ιστορίας. Το τέλος είναι ιδιαίτερο και τελείως μα τελείως αναπάντεχο!

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Θα αρέσει και στους πιο δύσκολους, ακόμη και σε όσους δεν αγαπούν το είδος!

Καλή Ανάγνωση! 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Clare Mackintosh

Ο ράφτης ποντικός

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με πλούσια χρώματα και ακόμα πιο πλούσιο λεξιλόγιο που θα ενισχύσει τη φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών αλλά και την επιμονή τους! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο ράφτης ποντικός, όπως κάθε χρόνο, είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να ράψει καινούρια ρούχα για τη μεγάλη γιορτή των ποντικών. Όλοι οι πολίτες ποντικοί θα αναζητήσουν κουστούμια και φορέματα στο δικό του ατελιέ για να πραγματοποιήσουν μία εκθαμβωτική εμφάνιση στην ετήσια γιορτή τους.

Επισκέπτεται τα καλύτερα υφασματοπωλεία αναζητώντας όχι το πιο εντυπωσιακό και όμορφο, ούτε το πιο ακριβό και σπάνιο, αλλά αυτό το ένα και μοναδικό ύφασμα που θα τον εμπνεύσει να δημιουργήσει. Μετά από πολύ ψάξιμο επιτέλους το βρίσκει και στρώνεται στη δουλειά με ζήλο και αγάπη!

Η γιορτή φέτος θα είναι ξεχωριστή και απόλυτα επιτυχημένη! Γιατί με επιμονή, υπομονή και δουλειά πολλή, το αποτέλεσμα πάντα σε δικαιώνει!

Πέρα από τα σημαντικά μηνύματα που περνά το βιβλίο για τη δύναμη της προσπάθειας και την επίτευξη των στόχων, θέλω απαραίτητα να σταθώ στον τρόπο που είναι γραμμένο. Έχει έμμετρο στοίχο που αγαπούν πολύ τα παιδιά και ιδιαίτερα εμπλουτισμένο λεξιλόγιο. Δεν έχω δει ποτέ σε παιδικό βιβλίο τόσους πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς και τόσο διανθισμένες περιγραφές. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην κυρία Χριστόγερου για το μοναδικά δεμένο αποτέλεσμα.

Η εικονογράφηση είναι απλά υπέροχη. Έντονα χρώματα, μεγάλη φαντασία, έμφαση στα συναισθήματα και αρκετές πινελιές τέχνης και πολιτισμού. Η δουλειά της κυρίας Φραγκούλη με έχει εντυπωσιάσει.

Ένα όμορφο, χαρούμενο βιβλίο με πολλή θετική ενέργεια!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Κατερίνα Χριστόγερου

Εικόνες Μαριάννα Φραγκούλη

Παιδί 3+

Πληγωμένες Καρδιές – Colleen Hoover

Η Colleen Hoover είναι μία σύγχρονη συγγραφέας κοινωνικών μυθιστορημάτων με εξαιρετικές πωλήσεις ανά τον κόσμο. Οι “Πληγωμένες Καρδιές” ήταν η πρώτη μου επαφή μαζί της και πραγματικά το απόλαυσα. Όλα τα βιβλία της κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η δεκαεννιάχρονη Μπέγια ζει σε ένα τροχόσπιτο με την εξαρτημένη και αλκοολική μητέρα της στην πιο κακόφημη περιοχή, της πιο κακόφημης πολιτείας της Αμερικής. Είχε δύο επιλογές στη ζωή της και το κατάλαβε νωρίς. Είτε να γίνει σαν τη μάνα της, είτε ακριβώς το αντίθετο. Αποφάσισε το δεύτερο. Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσει μια υποτροφία και να ξεφύγει από την άθλια ζωή της. Σε δύο μήνες φεύγει για το πανεπιστήμιο. Ένα βράδυ, γυρίζοντας σπίτι, βρίσκει τη μητέρα της νεκρή με μια σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο. Οι συνθήκες την αναγκάζουν να επικοινωνήσει με τον «άφαντο» πατέρα της και να του ζητήσει να τη φιλοξενήσει.

Πηγαίνοντας στο σπίτι του θα αντικρίσει για πρώτη φορά τη θάλασσα. Θα αντικρίσει για πρώτη φορά έναν άνθρωπο, που στο βλέμμα του θα δει όλη τη θλίψη που και η ίδια έχει βιώσει. Ο εικοσάχρονος Σάμσον, είναι ένας επίσης πληγωμένος και κλειστός άνθρωπος. Η Μπέγια θέλει απεγνωσμένα να μάθει τα μυστικά του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και θα χωρίσουν οι δρόμοι τους οριστικά.

Το παρελθόν αλλά και η μοίρα θα παίξει ένα περίεργο παιχνίδι στους δύο νέους και τα πάντα θα ανατραπούν…

Δέθηκα πολύ με τους δύο πρωταγωνιστές, είναι ιδιαίτεροι χαρακτήρες και σε πολλά σημεία θαύμασα τη δύναμη τους. Ήθελα τόσο πολύ να κυλήσουν τα πράγματα καλά μια φορά γι’ αυτούς, γι’ αυτό και είχα μεγάλη αγωνία για το τέλος!

Η Hoover καταφέρνει μέσα από λιτό κείμενο να μας περάσει πολύ δυνατά συναισθήματα, δίνοντας έμφαση στα σημεία με μικρές προτάσεις γεμάτες νόημα. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ταλαντούχα συγγραφέα και σε συνδυασμό με ένα δυνατό θέμα, προκύπτει ένα επιτυχημένο βιβλίο.

Μου άρεσε από την αρχή πολύ, κάπου στην πορεία το βρήκα κάπως εφηβικό και φοβήθηκα ότι θα με χάσει, αλλά τελικά το επανέφερε και από ένα σημείο και μετά δεν το άφησα από τα χέρια μου μέχρι που το τελείωσα!

Ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι με δυνατά συναισθήματα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας Colleen Hoover

Θανάσιμη Ενέδρα

Αν ψάχνετε ένα γνήσιο αστυνομικό μυθιστόρημα με εξαιρετική ορολογία, ανατριχιαστικές ιατροδικαστικές λεπτομέρειες και φοβερές ερευνητικές πληροφορίες, τότε αυτό είναι ένα βιβλίο για εσάς και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη!

Βρισκόμαστε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπράιτον. Πρωταγωνιστής είναι ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρόι Γκρέις που απ’ ότι φαίνεται, το παρελθόν τον κυνηγά. Δώδεκα  χρόνια πριν κλήθηκε να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας, η οποία σύμφωνα με το ένστικτο του σχετιζόταν με τη δράση ενός βιαστή. Το κωδικό όνομα που του είχε δοθεί ήταν Παπουτσάς γιατί κακοποιούσε γυναίκες που φορούσαν επώνυμα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Η κοπέλα δεν βρέθηκε ποτέ, τίποτα δεν αποδείχθηκε και η δράση του Παπουτσά σταμάτησε ξαφνικά.

Στο σήμερα, οι βιασμοί γυναικών με κοινό χαρακτηριστικό τα επώνυμα παπούτσια με τακούνι στιλέτο, ξεκινούν και πάλι. Τα θύματα υποφέρουν από τις σαδιστικές ορέξεις του δράστη, αυτά που πέρασαν στα χέρια του είναι σοκαριστικά. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στον Παπουτσά.

Είναι δυνατόν να είναι ο ίδιος μετά από τόσα χρόνια; Γιατί μόνο μία και μοναδική γυναίκα δεν βρέθηκε ποτέ;

Ο Ρόι Γκρέις με μια πολυάριθμη ικανή ομάδα και με όλες αυτές τις σκέψεις να τον βγάζουν πολλές φορές εκτός εαυτού, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Ο δράστης είναι πανέξυπνος και δεν αφήνει στοιχεία πίσω του. Περιμένει ένα του λάθος για να του στήσει την ενέδρα.

Ένα φοβερά αγωνιώδες βιβλίο με συναρπαστική πλοκή, ειδικά προς το τέλος που η υπόθεση φτάνει σε απίστευτη κορύφωση. Οι πιθανοί ένοχοι είναι πολλοί και αυτό σε μπερδεύει μέχρι το σημείο, που πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο ένας… ή τουλάχιστον έτσι σε αφήνει ο συγγραφέας να πιστέψεις!

Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ του 1997 και του σήμερα. Τα στοιχεία δίνονται με αριστοτεχνικό τρόπο σε κάθε κεφάλαιο και πρόκειται πραγματικά για ένα ευφυές βιβλίο που δύσκολα αφήνεις από τα χέρια σου!

Το απόλαυσα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα! Είναι καθηλωτικό!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Συγγραφέας Peter James

Όλα τα κομμάτια της

Ένα ακόμη μοναδικό βιβλίο από την ιδιαίτερη πένα της Slaughter που δεν θεωρείται τυχαία μία από τις κορυφαίες crime συγγραφείς στον κόσμο. Το “Όλα τα κομμάτια της” έχει γίνει σειρά στο NETFLIX και στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Floral.

Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία της, σαν λάτρης του είδους και μπορώ να πω ότι αυτό μου άρεσε περισσότερο. Με λιγότερο σκληρές περιγραφές, περισσότερη φαντασία και χωρίς κουραστικές επαναλήψεις που έκαναν τα προηγούμενα βιβλία της τεράστια σε όγκο, η Slaughter κατάφερε να με καθηλώσει.

Η Άντι είναι μια χαμηλών τόνων κοπέλα, σχετικά αποτυχημένη σύμφωνα με τον εαυτό της, άτολμη και απαισιόδοξη. Έχει παρατήσει τις σπουδές της, έχει γυρίσει στο σπίτι της μητέρας της και ζει σε μία γκαρσονιέρα πάνω από το γκαράζ. Εργάζεται προσωρινά στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας.

Το πρωί των γενεθλίων της, μόλις έχει τελειώσει από τη νυχτερινή βάρδια και φορώντας ακόμη τη στολή της(έχει σημασία αυτό), πηγαίνει με τη μητέρα της για πρωινό σε κάποιο εστιατόριο, όπου και γίνονται μάρτυρες φόνου. Η στολή της  Άντι θα τραβήξει την προσοχή του δράστη, θα κινδυνέψει θανάσιμα και η μητέρα της θα αναγκαστεί να την προστατεύσει.

Η μέχρι πρότινος φυσιολογική Λορά γίνεται σκληρή απέναντι στο παιδί της και απαιτεί το ίδιο κιόλας βράδυ να εγκαταλείψει το σπίτι, την πόλη και να σταθεί στα πόδια της παρ’ όλο το σοκ που μόλις πέρασε.

Η Άντι ξαφνικά δεν αναγνωρίζει τη μητέρα της και με ένα τεράστιο γιατί να πλανάται στην ατμόσφαιρα ξεκινά μια σειρά αποκαλύψεων και γεγονότων που αναγκάζουν την Άντι να αναζητήσει απαντήσεις και κυρίως να αλλάξει!

Είναι απίστευτο το πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος…

Όλα αυτά που μόλις περιέγραψα είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που θα διαβάσει κανείς. Η ζοφερή φαντασία της Slaughter είναι μοναδική!

Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ παρόντος και παρελθόντος και φυσικά αυτό σε κάνει να μην θες να σταματήσεις το διάβασμα! Η πλοκή είναι τρομερή, αγωνιώδης και πανέξυπνη. Ο τρόπος που ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες είναι εξαιρετικός και οι περιγραφές των γεγονότων, ναι μεν σκληρές σε κάποια σημεία, αλλά χωρίς την απίστευτη ωμότητα που χαρακτηρίζει τη συγγραφέα.

Είτε είστε λάτρεις του είδους, είτε όχι απλά διαβάστε το!!!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Floral 

Συγγραφέας Karin Slaughter

Σελίδα 1 από 2

Υποστηριζόμενο από WordPress & Θέμα από Anders Norén