Keep calm and read a book

Μήνας: Ιούνιος 2022

Το γεγονός

Μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη το 1963 είναι ένα απαράδεκτο για την εποχή γεγονός. Μία έκτρωση τότε, στη Γαλλία, ήταν ένα παράνομο γεγονός. Όλη αυτή η κατάσταση για μια φοιτήτρια 23 ετών, χωρίς κανένα στήριγμα, είναι ένα γεγονός που τσάκισε και σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή της. Ότι το βιβλίο αυτό είναι συγκλονιστικό είναι ένα αδιαμφισβήτητο και αντικειμενικό γεγονός.

Μία νέα κοπέλα, που σπουδάζει για να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα, που προσπαθεί να ξεφύγει από το κατεστημένο μιας φτωχής οικογένειας και να δημιουργήσει κάτι στη ζωή της, ζει, κάνει σχέσεις και έρωτα. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό για τη σημερινή εποχή αλλά σίγουρα μεμπτό και κατακριτέο εξήντα χρόνια πριν.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, από έναν άντρα που δεν αγαπά, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα αφήσει αυτό το γεγονός να αλλάξει την πορεία της ζωής της. Δεν σκέφτεται ούτε στιγμή να υποταχτεί στους νόμους της εποχής, που θεωρούν την έκτρωση παράνομη και εγκληματίες τους γιατρούς και τις μαίες που συνεργάζονται σε τέτοιες πράξεις.

Χωρίς καμία στήριξη από την οικογένεια της, όντας μόνη και άφραγκη, προσπαθεί να βρει ένα αποκούμπι οπουδήποτε. Να βρει κάποιον γιατρό, που παραβαίνοντας το νόμο θα τη βοηθήσει να «ξεφορτωθεί» το πρόβλημα της. Στην αναζήτηση αυτή ακούει και μαθαίνει διάφορα αποτρόπαια που συμβαίνουν σε κοπέλες που βρίσκονται στη θέση της. Όταν δεν βρίσκουν βοήθεια, αναγκάζονται και κάνουν φοβερές πράξεις στο σώμα τους, όπως το να σκαλίζουν τον κόλπο τους με βελόνες πλεξίματος ή να ρίχνουν μέσα χλωρίνη.

Από τις 8 Νοέμβρη του 1963 μέχρι και τις 20 Γενάρη του 1964 η νεαρή φοιτήτρια μας περιγράφει με καθηλωτικό τρόπο όλα όσα βίωσε και κυρίως όλα όσα ένιωσε. Ο ψυχικός πόνος που της προκάλεσε το άγχος να λύσει το πρόβλημα και ο φόβος της αποκάλυψης είναι κάτι που φαντάζει απίστευτα μακρινό στις μέρες μας…

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσετε πως τελικά τα κατάφερε. Οι περιγραφές είναι συγκινητικές και ανατριχιαστικές ταυτόχρονα και η γραφή της Ernaux είναι σίγουρα χαρισματική.

Υπήρξαν σημεία που θύμωσα γιατί μια γυναίκα δεν είχε το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με το σώμα και τη ζωή της. Σε κάποια άλλα σημεία, όντας  μητέρα, δεν κατάφερα να καταλάβω πως γίνεται μια γυναίκα να μην μπορεί να αναπτύξει αισθήματα για το έμβρυο που κυοφορεί. Τελικά κατέληξα στο γεγονός ότι τίποτα δεν είναι κατακριτέο και ειδικά η ψυχολογία μιας γυναίκας.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που σας προτείνω με το χέρι στην καρδιά!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Annie Ernaux

Παιδικές Ψυχές στο Αιγαίο

Ένα βιβλίο για το οποίο δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω να γράψω γιατί πολύ απλά με συγκλόνισε όσο λίγα. Θα προσπαθήσω να σας δώσω ένα στίγμα του με λέξεις, αν και είναι απίθανο να πετύχω να σας μεταφέρω τον πλούτο των συναισθημάτων που μεταδίδει.

Στις σελίδες του διαβάζει κανείς ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας που αφορά κατά πολύ τη χώρα μας και οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας. Μιλάει για το προσφυγικό μέσα από τα μάτια και τις ψυχές των πιο αθώων και ανυπεράσπιστων πλασμάτων, των παιδιών.

Η Ζωή μένει με τον πατέρα και τη μητέρα της στην Κω, σε ένα πανέμορφο σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Η μαμά της είναι δασκάλα, ο μπαμπάς της ο δήμαρχος του νησιού και ζουν πολύ ευτυχισμένοι. Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, από το παράθυρο του σπιτιού τους, η Ζωή βλέπει δύο παιδιά να παλεύουν με τα κύματα. Δεν δίστασε λεπτό και φωνάζοντας τη μητέρα της, έσωσαν και περιέθαλψαν τα δύο αγόρια στο σπίτι τους.

Ήταν ο Νιζάρ και ο Ελίας, αδέλφια μεταξύ τους και ιδιαίτερα φοβισμένα λόγω της άσχημης περιπέτειας που πέρασαν. Αναγκάστηκαν να φύγουν μια νύχτα από το σπίτι τους, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών και αφού είδαν τη μητέρα τους να πεθαίνει. Ο πατέρας τους έλειπε στον πόλεμο. Ήταν μόνοι και αβοήθητοι…

Όχι πια, η οικογένεια της Ζωής αποφάσισε να τους φιλοξενήσει και να κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να νιώσουν ξανά ασφαλείς και χαρούμενοι.

Και σε αυτό το σημείο ξεκινά για μένα το συγκλονιστικότερο κομμάτι αυτής της ιστορίας, που είναι από τη μία το μεγαλείο ψυχής και η ανιδιοτελής αγάπη αυτής της οικογένειας προς τα παιδιά και από την άλλη, ο «μικρόκοσμος». Χρησιμοποιώ αυτό τον χαρακτηρισμό για όλους αυτούς που έχουν αναίτια ρατσιστική και αρνητική διάθεση για όλους τους ανθρώπους που μπορεί να ζουν, αλλά στην ουσία έχουν χάσει τη ζωή τους, τους πρόσφυγες.

Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, σαφώς και δεν είναι όλα ρόδινα και αυτό αναφέρεται στο βιβλίο με παραδείγματα που βοηθούν τα παιδιά να διαχωρίσουν ποιος αξίζει βοήθεια και ποιος μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Είναι καθηλωτικός ο τρόπος που η μικρή Ζωή αναρωτιέται γιατί οι άνθρωποι νιώθουν έτσι για τα νέα της αδέλφια. Γιατί δεν της μιλούν οι φίλες της; Τι θα έκαναν οι ίδιοι αν τους συνέβαινε κάτι παρόμοιο; Δεν θα ήθελαν να βοηθηθούν;

Ερωτήματα που έχουμε χρέος να θέσουμε στον εαυτό μας και να απαντήσουμε μαζί με τα παιδιά μας, αν θέλουμε κάποια στιγμή ο κόσμος αυτός να αλλάξει.

Το βιβλίο συνοδεύεται από usb stick με εξαιρετικά ζωντανή και γεμάτη συναίσθημα αφήγηση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Ιωάννου για τη συγγραφή αλλά και στις εκδόσεις Κάκτος που του έδωσαν μορφή. Είναι συγκλονιστικό. Σας παρακαλώ διαβάστε το!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κάκτος

Συγγραφέας Πέγκυ Ιωάννου

Άρα, η εφευρέτρια των ονείρων

Μία ακόμη ιστορία με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη μας Άρα, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη ηρωίδα που έχετε σκεφτεί ποτέ σε παιδικό βιβλίο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Αυτή τη φορά η Άρα γίνεται εφευρέτρια. Αποφασίζει, με βοηθό πάντα το ρομπότ της , την Ντι-Ντι να φτιάξει μια μηχανή που θα αποκωδικοποιεί τα όνειρα των παιδιών! Μία φοβερή καινοτομία για να μην πηγαίνει καμία ιδέα από αυτές που γεννούν τα παιδικά μυαλουδάκια χαμένη!

Για να υλοποιήσει όμως το δικό της όνειρο θα πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια και να φτιάξει μια ικανή ομάδα που θα αποτελείται από διαφορετικά μυαλά και θα συνεργαστεί αρμονικά ώστε νε επιτευχθεί στην εντέλεια ο σύνθετος αυτός στόχος.

Ζητά λοιπόν συμβουλές και καθοδήγηση από πετυχημένες γυναίκες στους τομείς της καινοτομίας και των επιχειρήσεων. Μαθαίνει τι είναι μία εταιρεία start-up και πώς να την ιδρύσει, καθώς και τι είναι μια επιχείρηση μονόκερος. Μαθαίνει τι είναι επένδυση και πώς να παρουσιάσει την ιδέα της ώστε να καταφέρει να βρει χρηματοδότη.

Μέσα από ένα μοναδικό κύκλο εργασιών που ξεκινά από την έμπνευση μιας πρωτότυπης ιδέας και περιλαμβάνει πιο σύνθετες έννοιες όπως η συμπεριληπτική καινοτομία, η Άρα προσπαθεί να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα!

Μας συστήνει σημαντικές γυναίκες, επιχειρηματίες, συνδέσμους και ιδρύτριες start-up εταιρειών και πάνω από όλα μας μεταδίδει τη μοναδική της ενέργεια. Μας δίνει έμπνευση να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα!

Πρόκειται για ένα βιβλίο που, όπως και το προηγούμενο της σειράς, είναι ότι πιο σύγχρονο και μοντέρνο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά και ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις Κλειδάριθμος που το έφεραν κοντά μας!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Κείμενα Komal Singh

Εικόνες Ipek Konak

Παιδί 6+

Η Καπετάνισσα Λιχούδω και ο Ναύτης Αετομάτης

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους διαβάζω στα παιδιά μου βιβλία είναι η ενίσχυση της φαντασίας τους  και κατ’ επέκταση της δημιουργικότητας τους. Μέσα από ένα βιβλίο τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες, γεννιούνται καινούριες ιδέες για διασκεδαστικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μπορούν να περνάνε όμορφα οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ακόμη και μόνα τους στο σπίτι.

Ακριβώς σε αυτό το είδος ανήκει το βιβλίο που με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω σήμερα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας, που έχουν μπει πολύ δυναμικά στο χώρο το τελευταίο διάστημα και αξίζει να αναζητήσετε τη συλλογή τους.

Η Μπόνι και ο Τζακ είναι δύο αδέρφια με μεγάλη φαντασία! Φτιάχνοντας ένα καράβι από χαρτόκουτο με ένα σκουπόξυλο για κατάρτι αποφασίζουν να κατακτήσουν τις θάλασσες και επιδίδονται στο κυνήγι ενός κρυμμένου θησαυρού. Εκμεταλλεύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός και φτιάχνουν μια δυνατή ομάδα που αποτελείται από την Καπετάνισσα Λιχούδω, που ονειρεύεται συνεχώς φαγητά και το Ναύτη Αετομάτη που είναι ο καλύτερος ναύτης-σκοπός που έχει υπάρξει. Πολύ γρήγορα θα προστεθεί στο πλήρωμα και ένας παπαγάλος, πολύ χρήσιμος και διασκεδαστικός!

Και τώρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς μπορεί να είναι ο θησαυρός που προσπαθούν να ανακαλύψουν! Το μόνο που θα σας πω είναι ότι σίγουρα θα τον ήθελαν δικό τους όλα μα όλα τα παιδιά… και όχι μόνο! Άραγε θα καταφέρουν να τον βρουν;

Ένα βιβλίο που έχω διαβάσει αμέτρητες φορές από τη μέρα που το αποκτήσαμε γιατί πολύ απλά το έχει λατρέψει η μικρή μου. Μας διασκεδάζει πολύ και περνάμε υπέροχα μαζί του. Το κείμενο σου δίνει ευκαιρίες κατά την ανάγνωση να αλλάξεις τη φωνή σου και να κάνεις τα παιδιά να γελάσουν. Αγαπημένος μας χαρακτήρας είναι ο παπαγάλος της Καπετάνισσας που δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα μανταλάκι γαντζωμένο στη ραφή της μπλούζας της! Μαζί του ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια!

Η εικονογράφηση είναι πανέμορφη και ιδιαίτερα λιτή σε χρώματα, κάτι που θεωρώ ότι βοηθάει και ενισχύει τέτοιου είδους ευφάνταστα βιβλία που έχουν έτσι κι αλλιώς πλούσιο περιεχόμενο.

Μια καλογραμμένη, διασκεδαστική ιστορία που θα δώσει αφορμές σε δύο αδέρφια για πολλά όμορφα ταξίδια και περιπέτειες στον κόσμο της φαντασίας!

Ειλικρινά το αγαπήσαμε πολύ!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Δεσύλλας

Συγγραφέας Oriol Garcia Molsosa

Εικόνες Raul Guridi

Παιδί 4+

Χρόνος Δολοφόνος

Αγαπημένη κατηγορία τα αστυνομικά – ψυχολογικά θρίλερ και πρώτη επαφή με έναν συγγραφέα που έχει κάνει αίσθηση τα τελευταία χρόνια στο είδος και όχι άδικα. Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις αγαπημένες μου εκδόσεις Κέδρος.

Η Κλοντίλντ επιστρέφει με τον άντρα και την κόρη της μετά από 27 ολόκληρα χρόνια στο μέρος όπου έχασε τους γονείς και τον αδερφό της σε ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα. Παρόλο που το συγκεκριμένο κομμάτι της Κορσικής είναι πανέμορφο και ούτε λίγο ούτε πολύ της ανήκει, μια που είναι μοναδική κληρονόμος του τωρινού ιδιοκτήτη και παππού της, δεν έχει επιστρέψει καθόλου από εκείνη την τραγική μέρα. Η ίδια ήταν η μόνη επιζήσασα και θέλησε τώρα, μετά από τόσα χρόνια να δείξει στην κόρη της το σημείο που πέθανε η οικογένεια της. Ή μήπως δεν θέλει μόνο αυτό;

Η Κλοντίλντ κατά βάθος αναζητά απαντήσεις και είναι γεγονός ότι με το που φθάνει στον προορισμό της, αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, λαμβάνει περίεργα μηνύματα και αρχίζει να ψάχνει σκαλίζοντας το παρελθόν και προκαλώντας στην κυριολεξία αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα την οδηγήσουν σε συνταρακτικές αποκαλύψεις αλλά και σε κίνδυνο.

Πανέμορφες περιγραφές τόσο της Κορσικής, όσο και των ντόπιων που χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για τη φύση και τον τόπο τους, όντας παράλληλα αρκετά σοβινιστές και τόσο σκληροί με τους «ξένους» που μου έκανε εντύπωση.

Σε ένα μέρος αγνό και καλά θωρακισμένο από τους κατοίκους του, που δεν έχουν επιτρέψει πολλές παρεμβάσεις για χάρη του τουρισμού, η δικαιοσύνη έχει άλλη μορφή και ισχύουν άλλοι κανόνες. Ομερτά, βεντέτα, φιλία, οικογένεια είναι έννοιες ιερές που εν έτη 2016 συνεχίζουν να ισχύουν και να καθορίζουν τα πάντα.

Πρωτότυπο θέμα, με πολλές ανατροπές και εξαιρετική εναλλαγή του παρελθόντος με το σήμερα βασισμένη σε ένα ημερολόγιο μέσα στο οποίο μπορεί να δει κανείς πολλά κρυφά σημάδια. Μικρά κεφάλαια που βοηθούν στην ανάγνωση. Στοιχεία και ενδείξεις που δίνονται έξυπνα στα σωστά σημεία, χωρίς να αποκαλύπτουν τη συνέχεια της πλοκής.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και ανενδοίαστα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κέδρος

Συγγραφέας Michel Bussi

Σαν Κονιάκ Σαμπάνιας

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αυτοβελτίωσης, ιδιαίτερα πρωτότυπο και καλογραμμένο που υπογράφει η ψυχίατρος κυρία Λεβέντη. Με μεγάλη επιτυχία και βασισμένη σε αληθινές ιστορίες ψυχογραφεί τη γυναικεία φύση σε όλες τις εκδοχές της. Κυκλοφορεί από την Brainfood εκδοτική.

Η Μάρθα ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται σε έναν οργανισμό που βοηθά κακοποιημένες γυναίκες. Πριν είκοσι χρόνια ένα γεγονός στιγμάτισε τη ζωή της και άλλαξε άρδην την πορεία της. Η καλύτερη της φίλη αυτοκτόνησε, είπαν. Η ίδια ποτέ δεν το πίστεψε και πάντα υποστήριζε πως επρόκειτο για δολοφονία. Στο σήμερα, μία ακόμη καλή της φίλη και συνεργάτιδα της στη δουλειά πέφτει θύμα επίθεσης και νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Οι παλιές μνήμες ξυπνούν και σε συνδυασμό με παράξενες συμπτώσεις που συμβαίνουν στο σήμερα, ήρθε η στιγμή να βγουν στο φως μεγάλες αλήθειες.

Η πλοκή του βιβλίου δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο ο τρόπος που είναι γραμμένο. Οι περιγραφές είναι μοναδικές, γεμάτες εκρήξεις γεύσεων, γεμάτες μυρωδιές. Τα κεφάλαια έχουν σαν τίτλο ένα ποτό ή ρόφημα με το οποίο χαρακτηρίζεται κάθε φορά και διαφορετικός πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Η Μάρθα για παράδειγμα, ξεκίνησε όντας ένα ταπεινό χαμομήλι, χωρίς έντονη γεύση και άρωμα. Αφού μέστωσε και πέρασε από πολλές αποστάξεις, μεταμορφώθηκε σε ένα σπάνιο και ιδιαίτερο κονιάκ σαμπάνιας με δυνατά αρώματα και δυναμικό χαρακτήρα. Επιπλέον διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα, έχει οξυμένη όσφρηση και συνηθίζει να χαρακτηρίζει τους ανθρώπους με βάση το «οσφρητικό τους αποτύπωμα». Η δική της χαρακτηριστική μυρωδιά είναι το πορτοκάλι ή το λεμόνι, κάτι ξινό τέλος πάντων. Το ξινό του ανικανοποίητου.

Μέσα από τέτοιου είδους παραλληλισμούς και παραδείγματα, με κείμενο δοσμένο αριστοτεχνικά, αναλύεται ο γυναικείος χαρακτήρας σε όλες τις εκφάνσεις του, με επίκεντρο φυσικά τον έρωτα και την επιρροή του πάνω στη γυναίκα. Η ροή της ιστορίας έρχεται σίγουρα σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο συγκλονιστικό τρόπο γραφής και στα μηνύματα αυτοβελτίωσης που περνά το βιβλίο.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι προδίδουν για εσάς οι αγαπημένες σας γεύσεις;

Καλή Ανάγνωση! 

Εκδόσεις Floral

Συγγραφέας Μαρία Λεβέντη

Η Καμαριέρα

Ένα μοναδικό, γλυκό και ιδιαζόντως διαφορετικό μυθιστόρημα μυστηρίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το επίκεντρο του βιβλίου δεν είναι τόσο η πλοκή, αν και δεν υστερεί καθόλου σε ενδιαφέρον και αγωνία, αλλά η ιδιαίτερη πρωταγωνίστρια του.

Η εικοσιπεντάχρονη Μόλι μεγάλωσε εγκαταλελειμμένη από τους γονείς της, με μία τρυφερή γιαγιά που τη λάτρευε, φρόντιζε πάντα να της δείχνει το σωστό και της δίδαξε πολλά για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η Μόλι ήθελε πάντα να κάνει καριέρα καμαριέρας και τελικά τα κατάφερε. Εργάζεται σε ένα υπερπολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο, το Ρίτζενσι Γκραντ και ακολουθεί με ακρίβεια καθημερινά μία ρουτίνα τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι. Χωρίς αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά(αυτό μάλλον κάτι μας λέει) και χάρη σ’ αυτό κατάφερε να επιβιώσει μόνη, τους τελευταίους εννέα μήνες, μετά το θάνατο της γιαγιάς της.

Η Μόλι είναι απίστευτα καλή στη δουλειά της, μανιακή με την καθαριότητα, απόλυτα τυπική στα καθήκοντα της και επιπλέον θυμάται με ακρίβεια πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τους πελάτες που εξυπηρετεί. Ένα μεσημέρι, θα έχει την ατυχία να βρει νεκρό στο δωμάτιο του έναν από τους καλύτερους πελάτες του ξενοδοχείου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Είναι μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση, μόνο που η διαφορετικότητα της και ο δικός της μοναδικός τρόπος να σκέφτεται και να απαντά μόνο σε ότι ακριβώς τη ρωτάνε, αλλά και η αφέλεια της να βλέπει παντού μόνο το καλό και αγαθές προθέσεις από τους γύρω της, θα την μπλέξουν σε ένα περίεργο αστυνομικό παιχνίδι.

Ενώ μέχρι πρότινος ήταν μια αόρατη καμαριέρα, για πρώτη φορά στη ζωή της γίνεται το επίκεντρο της προσοχής. Για πρώτη φορά, πρέπει μόνη της να συγκροτήσει τη σκέψη της, έξω από τη συνηθισμένη της ρουτίνα και να βρει λύσεις και απαντήσεις. Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο σαν τη Μόλι να τα καταφέρει;

Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το βιβλίο. Είναι μοναδική η εμπειρία να βλέπεις τα πράγματα μέσα από το πρίσμα ενός διαφορετικού ανθρώπου που προφανώς βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Η αντιμετώπιση και τα συναισθήματα της Μόλι συγκλονίζουν και ασυζητητί μας παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και συμπεριφοράς.

Το απόλαυσα πραγματικά. Κάντε το ίδιο κι εσείς!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Nita Prose

Υποστηριζόμενο από WordPress & Θέμα από Anders Norén