Είμαι μεγάλη θαυμάστρια της Μαρίας Ρουσάκη. Θεωρώ ότι ο τρόπος που γράφει είναι πολύ κοντά σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της παιδικής ψυχής και όλα της τα βιβλία περνούν μηνύματα που αφορούν αυτό το κομμάτι.

Η σειρά βιβλίων με τους “κολλητούς” έχει να κάνει ακριβώς με αυτό και συγκεκριμένα με το άγχος που προκαλούν στα παιδιά προκαταλήψεις ή πιο απλά κόμπλεξ που κουβαλούν σχετικά με ζητήματα που τελικά δεν είναι και τόσο σοβαρά.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να απενοχοποιηθούν με τη βοήθεια αυτών των ιστοριών.

Πρωταγωνίστρια είναι η Νένη που έχει δύο κολλητούς. Στο πρώτο βιβλίο τη Σωτηρία και στο δεύτερο τον Νεοκλή. Δε ξέρω πως της έτυχε αλλά και στις δύο περιπτώσεις καλείται να κρατήσει κρυφά δύο μεγάλα μυστικά που αφορούν τους φίλους της και αυτό της προκαλεί πραγματικά τεράστιο άγχος!

Μέσα από διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν και ίσως έχει και η ίδια μια μικρή ευθύνη – αλλά τι να κάνει, παιδί είναι κι αυτή – τα φοβερά μυστικά τελικά αποκαλύπτονται και μάλιστα από τους ίδιους τους κολλητούς. Έχουν πλέον αντιληφθεί ότι κακώς ντρεπόταν και κακώς επέλεξαν να κουβαλούν τόσο καιρό ένα μυστικό που μόνο άγχος τους προκαλούσε, τους καταπίεζε και δεν τους άφηνε να περνούν όμορφα και ξένοιαστα! 

Θα εκπλαγείτε αρκετά μετά τις αποκαλύψεις! Είναι πολλά αυτά που προκαλούν ντροπή σε ένα παιδί και είναι τόσο δύσκολο να μπούμε στη σκέψη τους. Μπορούμε όμως με τέτοιου είδους ιστορίες να κατευνάσουμε τους φόβους, να μετριάσουμε το άγχος και να αποβάλλουμε τα κόμπλεξ.

Από την αρχή μέχρι το τέλος της ανάγνωσης, η κόρη μου δεν σταμάτησε να γελάει! Οι ιστορίες έχουν μία ευαίσθητη, παιδική προσέγγιση με πολύ χιούμορ σε ένα τελείως αληθοφανές σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. Κοινώς είναι σαν να γράφτηκαν από ένα παιδί για ένα άλλο παιδί και αυτό για μένα είναι μεγάλη επιτυχία!

Δύο υπέροχα βιβλία με σπουδαία μηνύματα που θα διασκεδάσουν τους μικρούς και θα βοηθήσουν τους μεγάλους να κατανοήσουν λίγο καλύτερα τα παιδικά μυαλουδάκια!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κέδρος

Συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφος Πέτρος Χριστούλιας

Παιδί 8+