Ένα μοναδικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με θέμα την αγάπη, την αφοσίωση, τη συντροφικότητα, την προσφορά αλλά και τη σοφία της φύσης. Γράφει η μοναδική Αγγελική Δαρλάση και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Κάποτε σε ένα κάμπο υπήρχε ένα δέντρο βαθιά ριζωμένο και ολομόναχο. Οι εποχές περνούσαν κι αυτό εκεί, στο δικό του κύκλο ζωής, βάθαινε τις ρίζες του ολοένα και περισσότερο. Πόσο περίεργο φάνηκε σε ένα μικρό πουλί που το δέντρο δεν μπορούσε να μετακινηθεί, να φύγει και να γνωρίσει τον κόσμο. Έγιναν φίλοι και το πουλάκι ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει το δέντρο, γυρνώντας πάντα εκεί και μεταφέροντας του τις εικόνες που έβλεπε στα όμορφα ταξίδια του.

Κάθε χειμώνα έπρεπε να φεύγει, σε πιο ζεστά μέρη και κάθε άνοιξη να επιστρέφει με καινούριες εικόνες. Ήταν τόσο δύσκολο να αφήσει το δέντρο, έτσι ολομόναχο που ήταν! Ξεμάκρυνε από τους δικούς του και κούρνιασε σε ένα από τα κλαδιά για να περάσει το χειμώνα μαζί με τον αγαπημένο του φίλο.

Πως θα προστατευτεί από το κρύο όταν το δέντρο ρίξει τα φύλλα του; Πως θα τραφεί αφού το δέντρο δεν θα έχει καρπούς; Τι θα απογίνει όταν το κρύο και ο άνεμος δυναμώσουν τόσο που δεν θα μπορεί να μετακινηθεί από το κλαδί του;

Είναι αρκετά ισχυρό το ένστικτο της φύσης και η δύναμη της αγάπης ώστε να ανατρέψουν τον κύκλο της ζωής και να προστατεύσουν το ατίθασο πουλάκι;

Αν είσαι γονιός δε μπορείς παρά συνειρμικά να σκεφτείς τον εαυτό σου και τα παιδιά σου μέσα σε αυτή την ιστορία. Κάπως έτσι, ανιδιοτελώς και με τεράστια αποθέματα αγάπης λειτουργεί αυτή η σχέση.

Προτρέπουμε τα παιδιά μας να φύγουν, να αποκτήσουν εμπειρίες, να σταθούν μόνα στα πόδια τους. Μα πάντα θα είμαστε εδώ για αυτά, σαν δέντρα ριζωμένα, για τα καλά και τα άσχημα…

Με συνεπήρε και με συγκίνησε η ιστορία της Αγγελικής Δαρλάση. Νομίζω ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη πένα με μεγάλη ευαισθησία και μεταδοτικότητα συναισθημάτων. Οι εικόνες του Βασίλη Κουτσογιάννη συνδυάζονται ιδανικά, προσφέροντας μια ηρεμία με τα ομοιόμορφα χρώματα και τις λιτές γραμμές.

Μια τρυφερή ιστορία αγάπης και αφοσίωσης που σας συστήνω να διαβάσετε στα παιδιά σας!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση

Εικονογράφος Βασίλης Κουτσογιαννης

Παιδί 6+