Επιστρέφω με έναν αγαπημένο μου πλέον δημιουργό, τον μοναδικό Κανισάλες και το τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Τον έχω ξεχωρίσει γιατί έχει βάλει στόχο να πατάξει τη διαφορετικότητα, να απενοχοποιήσει βαρύγδουπες λέξεις με τις οποίες χαρακτηρίζουμε συχνά ανθρώπους και πιθανόν να έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις στις παιδικές ψυχές και γενικά να βάλει τα πράγματα σε μία πιο σωστή θέση και διάσταση μέσα στο μυαλουδάκι ενός παιδιού.

Το καλό κορίτσι αποφασίζει να κάνει μια καλή γιορτή και προσκαλεί με μία αφίσα όλα τα καλά πλάσματα του δάσους. Η μάγισσα, ο σκίουρος, ο λαγός, ο ποντικός, ο λύκος αλλά και το τέρας βλέπουν την ανοιχτή πρόσκληση και ετοιμάζονται να πάνε στη γιορτή.

Πρώτη καταφθάνει η μάγισσα που ετοίμασε και δώρο στο καλό κορίτσι, ουρίτσες ποντικών με επικάλυψη καραμέλα! Η υποδοχή που της επιφυλάσσει όμως η οικοδέσποινα, μόνο καλή δεν είναι! Τη διώχνει προσβάλλοντας την άσχημα γι αυτό που …είναι!

Κάπως έτσι, όχι καλά, φέρθηκε και στα υπόλοιπα πλάσματα του δάσους που θέλησαν να τιμήσουν τη γιορτή της. Δεν τα θεωρούσε καλά για το σπίτι της, είτε γιατί δεν συμφωνούσε με τις σκέψεις τους, είτε γιατί δεν της άρεσε η εμφάνιση τους, είτε γιατί δεν συμφωνούσε με τις επιλογές τους. Όπως για παράδειγμα με το λύκο, που τον έδιωξε γιατί του αρέσει να ντύνεται σαν ηλικιωμένη κυρία.

Αποφασίζουν λοιπόν, με αρχηγό τη μάγισσα να της δώσουν ένα καλό μάθημα, να μην ανεχτούν άλλο την κακή συμπεριφορά της και να μην αφήσουν αυτό το ωραίο δείπνο να πάει χαμένο!

Τι λέτε να έγινε;

Ο συγγραφέας καταφέρνει με διαλόγους τύπου κόμικ, που λατρεύουν τα παιδιά, να συμπυκνώσει την ουσία των πραγμάτων και να περάσει μηνύματα με σπουδαίο περιεχόμενο και με πολύ απλά λόγια. Αυτό για μένα είναι ένα μοναδικό ταλέντο.

Οι εικόνες του είναι πανέμορφες και μου αρέσει πολύ ότι στην ιστορία του αυτή συμπεριλαμβάνει ήρωες άλλων του βιβλίων και κάπως έτσι είναι σαν να βλέπουμε την εξέλιξη τους.

Ένα βιβλίο που έβαλε τα παιδιά μου σε σκέψεις! Μας έδωσε αφορμή για συζητήσεις, διαφωνίες και τελικά εξηγήσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία για ένα παιδικό βιβλίο από αυτό;

Όλα τα βιβλία του Κανισάλες είναι εξαιρετικά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διάπλαση. Αξίζουν αδιαμφισβήτητα μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. Αναζητήστε τα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Διάπλαση

Δημιουργός Κανισάλες

Παιδί 4+