Μία εξαιρετική σειρά βιβλίων με τίτλο “Το Θαυμαστό Σώμα μας”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και ήρθε να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των παιδιών που μας φέρνουν συχνά σε αμηχανία ή που δεν ξέρουμε ακριβώς το σωστό τρόπο να το κάνουμε. Αποτελείται από τρία βιβλία:

  • Από την κορυφή ως τα νύχια
  • Πώς γίνονται τα μωρά
  • Τα Ναι και τα Όχι, που σας παρουσιάζω σήμερα

Ειλικρινά δεν έχω δει μέχρι τώρα ένα βιβλίο τόσο πλήρες όσο αυτό σε ότι αφορά τη συναίνεση, τα όρια και τον τρόπο συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης ενός παιδιού. Τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του σκοπού του βιβλίου είναι πολλά, άπτονται της πραγματικότητας και είναι απόλυτα κατανοητά και προσιτά για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας.

-Πότε πρέπει να λέμε ναι και πότε όχι; Πολλές φορές δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι αλλά πρέπει, όπως το να κάνουμε ένα εμβόλιο. Άλλες φορές θέλουμε να κάνουμε κάτι αλλά δεν πρέπει, όπως το να φάμε κι άλλο ένα γλυκό.

-Πως αντιμετωπίζουμε τους ενήλικες. Υπάρχουν φορές που ερχόμαστε σε δύσκολη θέση κι ενώ θέλουμε να πούμε όχι δυσκολευόμαστε ή ντρεπόμαστε τους μεγάλους. Ποιος επιτρέπεται να μας αγγίζει και να μας αγκαλιάζει;

-Η σχέση μας με τους φίλους μας. Δεχόμαστε μόνο ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και λέμε όχι σε ότι μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Αντίστοιχα, θα πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε και να δεχόμαστε το όχι όταν κάποιος άλλος μας το λέει.

-Υπάρχουν ευχάριστα και δυσάρεστα μυστικά. Ας τα διαχωρίσουμε και ας επιλέξουμε ποιον θα εμπιστευόμαστε.

-Υπάρχουν πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε αλλά δεν πρέπει όταν φέρνουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα αναλύονται στο βιβλίο σε όλες τις εκδοχές που μπορείτε να φανταστείτε αλλά και σε μερικές που δεν έχετε φανταστεί ποτέ! Οι ιστορίες που παρατίθενται είναι βγαλμένες από την καθημερινή ζωή και σίγουρα ένα παιδί θα αναγνωρίσει δικά του διλήμματα και θα λύσει πολλές απορίες.

Η όμορφη εικονογράφηση βοηθάει πολύ στην αντίληψη των θετικών και αρνητικών αντιδράσεων και συνεπειών μιας πράξης. Στο τέλος κάθε θέματος υπάρχει μία ερώτηση, που βάζει το παιδί σε σκέψεις και του δίνει αφορμή να μιλήσει για οτιδήποτε το απασχολεί ή δεν έχει κατανοήσει.

Μία όμορφη σειρά βιβλίων με ξεχωριστή χρησιμότητα που είναι ότι καλύτερο για τη συλλογή σας!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Δημιουργός Παουλίνε Αουντ

Παιδί 4+