Ένα πολύ έξυπνο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό βιβλίο που μας δείχνει ότι η ψυχολογία των παιδιών δεν απέχει τελικά και πολύ από τη δική μας! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μας άρεσε πολύ!

Πόσες φορές αντιμετωπίσατε στην καθημερινότητα σας παρόμοιες καταστάσεις με τελείως διαφορετικό τρόπο; Πόσες φορές δεν οδηγηθήκατε στο συμπέρασμα ότι τα πάντα είναι θέμα διάθεσης; Όλα αυτά τα παράξενα αλλά τόσο αληθινά έρχεται να επιβεβαιώσει η διπλή ιστορία του Λίο.

Όταν ο Λίο έχει μια υπέροχη μέρα, ξυπνάει χάρη στις ηλιαχτίδες που μπαίνουν από το παράθυρο και του έρχεται αμέσως διάθεση για βόλτα. Αντιμετωπίζει θετικά όλες τις αναποδιές που προκύπτουν και προσπαθεί να αλλάξει ότι δεν πάει και τόσο καλά. Τελικά, στο τέλος της μέρας ξαπλώνει ευχαριστημένος με όλα όσα έζησε, νιώθοντας ότι πέρασε μια υπέροχη μέρα.

Όταν ο Λίο έχει μια απαίσια μέρα, ξυπνάει εξαιτίας του ήλιου και αμέσως σκέφτεται ότι θα είναι μια τελείως ζεστή και ακατάλληλη μέρα για βόλτα. Όλα του πάνε στραβά και δεν έχει κουράγιο και διάθεση να διορθώσει τίποτα, παρά μόνο γκρινιάζει και ανέχεται τη μοίρα του. Έτσι το βράδυ πηγαίνει για ύπνο εκνευρισμένος και νιώθοντας ότι πέρασε μια απαίσια μέρα.

Πείτε μου τώρα ….δεν σας έχει συμβεί το ίδιο; Και μάλιστα υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις, που ξυπνάτε στραβά και δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τίποτα εκτός προγράμματος. Και άλλες που ξυπνάτε υπέροχα και αντιμετωπίζετε πραγματικές δυσκολίες με ψυχραιμία και υπομονή.

Είναι συχνά πολύ δύσκολο να τιθασεύσουμε τη διάθεση και την ψυχολογία μας, αλλά είναι πολύ βασικό να κατανοήσουμε ότι μόνο προσπαθώντας μπορούμε να βελτιώσουμε μια κατάσταση. Είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να δούμε τα πράγματα αλλιώς και να αλλάξουμε τη ρότα μιας δύσκολης μέρας.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το περάσουμε αυτό στα παιδιά μας-αλλά να κάνουμε μια υπενθύμιση και στον εαυτό μας- από αυτό το βιβλίο!

Διαθέτει δύο εξώφυλλα και γυρίζοντας το ανάποδα, επιλέγετε εσείς ποια ιστορία θα διαβάσετε κάθε φορά και αν θα δείτε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Μία ιστορία με δύο όψεις που δρα ψυχοθεραπευτικά για εμάς και περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα στα παιδιά μας.

Ένα βιβλίο – μάθημα ζωής!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Κείμενα Anastasiya Galkina

Εικόνες Ekaterina Ladatko

Παιδί 3+