Σήμερα επέλεξα να σας μιλήσω για ένα καταπληκτικό βιβλίο-παιχνίδι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας!

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και χρήσιμο εργαλείο για όλους εμάς που θέλουμε να μάθουν τα παιδιά μας ιστορία με όρεξη και έξω από τα παρωχημένα εκπαιδευτικά πρότυπα. Ξεχάστε τα βιβλία ιστορίας και την παπαγαλία κι ελάτε να σας ξεναγήσω στη σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών της εταιρείας Δεσύλλας!

Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών περιέχει αρκετούς τίτλους που αφορούν την ελληνική μυθολογία και ιστορία. Επέλεξα να σας παρουσιάσω το συγκεκριμένο εν όψει 25ης Μαρτίου!

Αποτελείται από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μορφής ερωταπαντήσεων και ένα σκληρόδετο βιβλίο. Αρχικά διαβάζετε το βιβλίο, όπου σε κάθε σαλόνι θα βρείτε την ιστορία ενός από τους μεγάλους ήρωες της επανάστασης. Οι πληροφορίες εδώ δίνονται με πολύ προσιτό τρόπο, κινούνται γύρω από τη ζωή του εκάστοτε ήρωα, δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον και καθιστώντας πιο εύκολη τη συγκράτηση τους στη μνήμη ενός παιδιού. Η εικονογράφηση είναι ρεαλιστική, με τους ήρωες να έχουν την πραγματική τους μορφή και πανέμορφη. Εξίσου ωραίος και καλοδουλεμένος είναι ο χάρτης που περιέχεται, τον οποίο και βρήκα πολύ έξυπνη και βοηθητική προσθήκη.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες και ασκήσεις(σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα κλπ), ώστε να εξασκηθεί το παιδί πάνω σε αυτά που διάβασε και να ανακαλέσει στη μνήμη του σημαντικές πληροφορίες με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Στη συνέχεια μπορείτε να στρωθείτε στο παιχνίδι! Οι ερωτήσεις των 70 καρτών δεν είναι καθόλου μονότονες καθώς είναι σε τρεις διαφορετικές μορφές: ερώτηση/απάντηση, γρίφος και σκίτσο. Οι οδηγίες είναι πολύ απλές και δεν κουράζουν καθόλου(αυτό μου άρεσε πολύ γιατί υπάρχουν επιτραπέζια με πραγματικά δυσνόητες οδηγίες!). Αλλά προσοχή γιατί οι Οθωμανοί καραδοκούν στο ταμπλό του παιχνιδιού!

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι δεν περίμενα να συναντήσω τόσο καλή ποιότητα, λόγω της οικονομικής τιμής του προϊόντος. Εξεπλάγην πολύ ευχάριστα και είμαι αποφασισμένη να συλλέξω όλα τα βιβλιο-παιχνίδια της σειράς!

Καλή Ανάγνωση και Καλή Διασκέδαση!

Εκδόσεις Δεσύλλας

Παιδί 8+