Η χαρισματική Ελένη Γαρυφαλάκη, μετά το Smart Babies, επιστρέφει με ένα ακόμη πιο σύγχρονο και φρέσκο βιβλίο που έχει ως στόχο να βάλει ένα λιθαράκι στην «εξυγίανση» και βελτιστοποίηση των εκπαιδευτικών μας προτύπων. Κυκλοφορεί από την Brainfood Εκδοτική.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια το ποσοστό παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες έχει αυξηθεί. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Ενώ όλα εξελίσσονται, ενώ όλα εκσυγχρονίζονται τεχνολογικά, οι τρόποι μάθησης και διδασκαλίας παραμένουν οι ίδιοι. Είναι λογικό και επόμενο, τα επίσης εκσυγχρονισμένα παιδικά μυαλουδάκια ή τουλάχιστον κάποια από αυτά να μην μπορούν να συμβαδίσουν με τις παλιές μεθόδους μάθησης και διδασκαλίας.

Ο γονέας ή ο εκπαιδευτικός αργά ή γρήγορα θα έρθει αντιμέτωπος με προβλήματα που προκύπτουν από αυτό το «σύστημα» και θα κληθεί να βρει λύσεις. Ωστόσο, υιοθετώντας από νωρίς κάποιες εκσυγχρονισμένες τακτικές, ίσως και να προληφθούν πολλών ειδών μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές.

Εάν πιστεύετε κι εσείς ότι τα εκπαιδευτικά μας πρότυπα είναι κάπως παρωχημένα, διαβάστε το βιβλίο αυτό.

-Θα σας δείξει τρόπους και εναλλακτικές περισσότερο διασκεδαστικών τρόπων μάθησης

-Θα σας δώσει ιδέες εποικοδομητικού παιχνιδιού ενίσχυσης νοημοσύνης

-Θα απομυθοποιήσει τις μαθησιακές δυσκολίες

-Θα σας βοηθήσει να βρείτε τις κλίσεις του παιδιού σας και να τις εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

-Θα κατανοήσετε πως μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από έννοιες της νευροεπιστήμης

Το μεγαλύτερο κομμάτι του βιβλίου, έχει να κάνει με το παιχνίδι που είναι και ο πιο εποικοδομητικός τρόπος μάθησης. Η συγγραφέας προτείνει πολλές ιδέες παιχνιδιών συνδυάζοντας τες με τα είδη νοημοσύνης. Είναι απίστευτα σημαντικό να ξεκινήσουμε από νωρίς να ενισχύουμε τις δεξιότητες των παιδιών με δραστηριότητες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων συνάψεων στον εγκέφαλο.

Ένα βιβλίο – πηγή έμπνευσης και ιδεών!

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, γονείς και εκπαιδευτικοί, να κάνουμε τα παιδιά μας να χαίρονται με τη μάθηση και να μετατρέψουμε οποιαδήποτε δυσκολία τους σε πλεονέκτημα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Brainfood – Η Τέχνη της Ζωής

Συγγραφέας Ελένη Γαρυφαλάκη