Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω ένα καθηλωτικό βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Χαρακτηρίζεται αστυνομικό αλλά είναι περισσότερο μυστηρίου για εμένα. Είναι επίσης καλογραμμένο, οπότε μιλάμε για ένα συνδυασμό ιδανικό!

Παρελθόν. Σε μία υπέροχη τοποθεσία, κάπου στη Σουηδία(το μέρος είναι αποκύημα φαντασίας, αλλά μακάρι να υπήρχε!), γύρω από μία λίμνη και μέσα στο δάσος, βρίσκεται ένας οικισμός εξοχικών κατοικιών. Κάτοχος είναι η Χέντα, μία ιδιαίτερη γυναίκα γύρω στα 40 που λατρεύει την ανιψιά της Λάουρα. Η Λάουρα επισκέπτεται τη θεία της σε καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές. Αγαπά πολύ το μέρος αλλά και την παρέα της εκεί, που αποτελείται από 5 παιδιά με πολύ ισχυρούς δεσμούς. 

Οι διακοπές των Χριστουγέννων ήρθαν ξανά, η Λάουρα είναι σχεδόν δεκάξι και με την άφιξη της στον οικισμό διαπιστώνει πως τα πράγματα δε είναι όπως τα άφησε. Προβλήματα με τους ανθρώπους αλλά και ακραία γεγονότα έρχονται να διαταράξουν την ηρεμία όλων. Μυστήριο και κίνδυνος πλανάται στην ατμόσφαιρα…

Τα παιδιά διοργανώνουν ένα πάρτι στην αίθουσα χορού του οικισμού, με αφορμή μια τοπική γιορτή. Άλλο ένα τραγικό γεγονός λαμβάνει χώρα. Μία πυρκαγιά καίει ολοσχερώς το κτίριο, μία κοπέλα ανασύρεται νεκρή και οι υπόλοιποι τραυματίζονται, κάποιοι σωματικά και όλοι ψυχικά. Αυτή θα είναι και η τελευταία μέρα που θα έχουν επαφή μεταξύ τους.

Στο σήμερα. Η Χέντα βρίσκεται νεκρή στη λίμνη. Μοναδική κληρονόμος του οικισμού είναι η Λάουρα, η οποία αναγκάζεται τριάντα χρόνια μετά την ημέρα που έχει σημαδέψει το σώμα και τη ζωή της να επισκεφθεί ξανά το μέρος. Ένα μέρος που τις ξυπνάει μνήμες και απορίες. Αποφασίζει λοιπόν να σκαλίσει τις στάχτες και τότε αρχίζουν πάλι να συμβαίνουν διάφορα…

Ο ρυθμός αφήγησης είναι καταιγιστικός, εναλλάσσεται στο 1987 και στο τώρα. Δίνονται συνεχώς νέα στοιχεία που εμπλουτίζουν την ιστορία και σε κρατούν σε μόνιμη αγωνία. Η ροή είναι εξαιρετική, χωρίς επαναλήψεις και με αρκετούς διαλόγους. Και φυσικά, το τέλος είναι τελείως αναπάντεχο! Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ!

Ένα απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κέδρος

Συγγραφέας Anders de la Motte