Όλοι γνωρίζουμε τον μοναδικό Σέρλοκ Χολμς και τον συνεργάτη του Γουάτσον. Οι περισσότεροι έχουμε διαβάσει ένα βιβλίο ή έχουμε δει κάποια ταινία με πρωταγωνιστές το θρυλικό αυτό δίδυμο.

Έχετε όμως φανταστεί ποτέ τον εαυτό σας μέσα σε μία δική τους περιπέτεια; Να είστε ενεργό μέλος μιας υπόθεσης, να προσπαθείτε να λύνετε μαζί τους γρίφους και να συλλέγετε στοιχεία;

Αυτό ακριβώς σας προσφέρει το βιβλίο που σας παρουσιάζω σήμερα! Είναι το δεύτερο που κυκλοφορεί σε αυτή τη σειρά, από τις εκδόσεις Οξύ, με θέμα το Βρετανικό Μουσείο, ενώ το πρώτο είναι η “Περιπέτεια στο Υδραγωγείο του Λονδίνου”.

Είναι ίσως το πιο διαδραστικό βιβλίο που έχω κρατήσει ποτέ στα χέρια μου. Είναι ένα πρωτότυπο escape book ή αλλιώς ένα escape room σε μορφή βιβλίου.

Ο Σέρλοκ και ο Γουάτσον καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο μέσα στο Βρετανικό μουσείο, ο διευθυντής του οποίου μεταφέρεται εσπευσμένα για νοσηλεία και μη μπορώντας να μιλήσει τους αφήνει χαρτιά με μηνύματα στα Ασσυριακά και έναν χάρτη. Η περιπέτεια ξεκινάει και σαφώς δεν πρέπει να αποκαλύψω τίποτα άλλο.

Σε σύγκριση με ένα κλασικό βιβλίο, η μοναδική ομοιότητα είναι ότι ξεκινάς την ανάγνωση από την αρχή… Κατά τα άλλα, θα σας κατευθύνει το ίδιο το βιβλίο σε ποιες σελίδες θα συνεχίσετε, έχοντας και οι ίδιοι μεγάλο μερίδιο ευθύνης! Θα πρέπει να διαβάσετε χάρτες, να λύσετε γρίφους, να αποκρυπτογραφήσετε μοτίβα και κωδικούς και γενικά να πάρετε αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Σύμμαχος σας θα είναι η φοβερή μεταφραστική μηχανή που βρίσκεται στο εξώφυλλο και φυσικά η οξυδέρκεια σας, την οποία αυτό το βιβλίο έχει στόχο να εκτινάξει στα ύψη!

Μεγάλη προσοχή στις παγίδες γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστείτε στο Βρετανικό μουσείο για πάντα!

Αρχικά φοβήθηκα ότι δεν θα μου προσφέρει και πολλά αναγνωστικά. Ξεκινώντας το, γρήγορα διαψεύστηκα. Το απόλαυσα πραγματικά! Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα έξυπνη και η πλοκή έχει το απαραίτητο μυστήριο που χαρακτηρίζει τον Σέρλοκ. Το διασκέδασα και ήμουν με ένα χαμόγελο στα χείλη και μια μόνιμη αγωνία για τη συνέχεια.

Ένα διαδραστικό, απολαυστικό και εξαιρετικά ποιοτικό βιβλίο!

Καλή Ανάγνωση! Καλή Διασκέδαση!

Εκδόσεις Οξύ

Δημιουργοί Charles Phillips & Melanie Frances