Η 25η Μαρτίου αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως επετειακή γιορτή για το ελληνικό έθνος. Με επίκεντρο την ημερομηνία αυτή, υπάρχουν πολλά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα πριν και μετά και σχετίζονται με την ελληνική επανάσταση.

Γεγονότα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη χώρα μας και προσωπικότητες που επηρέασαν τη χώρα μας χωρίς να ανήκουν εδώ.

Μέσα από το βιβλίο αυτό γίνεται μία πλήρης και άρτια ιστορικά ανασκόπηση, ξεκινώντας από τις αυτοκρατορίες που δέσποζαν στον κόσμο εκείνη την εποχή, τη Γαλλική επανάσταση και το κύμα του διαφωτισμού που ήταν ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα για την δική μας εξέγερση. Ακολουθεί η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας με όλες τις σημαντικές προσωπικότητες και το ρόλο που έχουν διαδραματίσει. Μάχες καθοριστικής σημασίας και ηρωικές περιοχές με χάρτες και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Ο ρόλος που έπαιξαν οι γυναίκες. Ο ρόλος της σημαίας, το λεγόμενο φλάμπουρο. Τα εμπορικά πλοία που έγιναν η ναυτική μας δύναμη. Και πολλές ακόμη πληροφορίες που είναι δοσμένες με τη σωστή δόση λεπτομέρειας και άκρως επεξηγηματικά ώστε να κατανοήσει κανείς εύκολα το αίτιο και το αιτιατό.

Το απόλαυσα πραγματικά γιατί βρήκα απαντήσεις, εξηγήσεις και όχι στεγνή ιστορική γνώση. Βρήκα ότι διαφέρει στα σημεία από άλλα βιβλία του είδους με επιπλέον ιδιαίτερες αναφορές.

Είναι καλογραμμένο, με εξαιρετική εικονογράφηση και επιμέλεια. Είναι ποιοτικό, είναι θησαυρός για μια βιβλιοθήκη.

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας Μάρω Βασιλειάδου

Επιστημονική Επιμέλεια Ηλίας Κολοβός

Εικόνες Θέντα Μιμηλάκη 

Παιδί 10+