Αστυνομικό, Σκανδιναβού συγγραφέα, οπότε μιλάμε με σιγουριά για μια επιτυχημένη συνταγή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Τι παραπάνω όμως έχει να μας δώσει αυτό το βιβλίο σε σχέση με άλλα, (πολλά) παρόμοια που κυκλοφορούν; Προσωπικά εντόπισα κάποιες διαφορές , κάποια σημεία που το έκαναν να ξεχωρίσει.

Αρχικά, έχουμε πρωταγωνίστρια γυναίκα αστυνομικό, μέσης ηλικίας και μάλιστα σε φάση που περνάει κλιμακτήριο! Παράλληλα με την αστυνομική ιστορία, εξελίσσεται και η δική της προσωπική, που κρύβει πολλά μυστικά και με έναν παράξενο τρόπο την κάνουν να εμπλέκεται συναισθηματικά στην υπόθεση.

Αλλά ας μιλήσουμε για την υπόθεση. Διαδραματίζεται κυρίως σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Σουηδίας, κοντά στα σύνορα με τη Φιλανδία, που είναι το τέλειο σημείο για διακίνηση λαθραίων και ναρκωτικών. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ακόμη και οι αστυνομικοί με τους μαφιόζους. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που ανακαλύπτουν δηλητηριασμένους λύκους που στο στομάχι τους έχουν υπολείμματα ανθρώπινης σάρκας. Και εδώ ξεκινάει μια έρευνα που αποκαλύπτει συνεχώς νέα δεδομένα που καμία σχέση δεν έχουν με λύκους!

Καταιγισμός εξελίξεων και πληροφοριών που εμπλέκουν πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι το συναισθηματικό βάρος που φέρουν τους καθοδηγεί και τους οδηγεί σε λάθη. Αυτό είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που κάνει το βιβλίο διαφορετικό, δηλαδή αρκετά κοινωνικό. Ο συγγραφέας μας εισάγει στα προσωπικά τους βιώματα και στον συναισθηματικό τους κόσμο, μας βοηθά να αντιληφθούμε τις αποφάσεις τους και μας δημιουργεί την αγωνία να μάθουμε τι θα γίνει παρακάτω. Μόνο που πρέπει να περιμένουμε το επόμενο βιβλίο…

Δεν ήθελα να αποκαλύψω πολλά για την υπόθεση, δεν πρέπει σε αυτά τα βιβλία. Είναι καλογραμμένο, έξυπνο και περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός καλού αστυνομικού. Ναρκωτικά, μαφία, κλεμμένα χρήματα, ένας κατά συρροή δολοφόνος, μια οικογενειακή σχέση γεμάτη μυστήριο και σίγουρα απρόσμενο τέλος.

Πέρασα πολύ καλά διαβάζοντας το και ανυπομονώ για τα επόμενα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Hans Rosenfeldt