Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για γονείς που περιέχει 101 χειροπιαστές, απλές και απόλυτα εφαρμόσιμες συμβουλές για τη διαχείριση της κακής διάθεσης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Είτε ένα παιδί είναι μόνιμα σε κακή διάθεση, είτε υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές μέσα στη μέρα, θα πρέπει για αρχή να αναζητήσετε την αιτία. Το βιβλίο θα σας δώσει κάποιες κατευθύνσεις για να τη βρείτε και στη συνέχεια πολλές εναλλακτικές για να αλλάξετε τα αρνητικά δεδομένα.

  • Θα σας δώσει συμβουλές για το πώς να μιλάτε και να ακούτε ένα παιδί που είναι το άλφα και το ωμέγα στη μεταξύ σας σχέση. Από τη στάση του σώματος, τον τόνο της φωνής μέχρι και κάποιες φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιείται για καλύτερη προσέγγιση.
  • Θα μάθετε μέσα από απλά παραδείγματα να ανατρέπετε ένα αρνητικό κλίμα ή συναίσθημα με απλούς τρόπους και κατά κάποιο τρόπο τεχνικές διαχείρισης θυμού.
  • Θα σας δοθούν ιδέες για να εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας, που θα σας προσφέρουν περισσότερες χαλαρές στιγμές, κάτι που έτσι κι αλλιώς από μόνο του βοηθάει στην βελτίωση της γενικότερης διάθεσης στην οικογένεια.
  • Θα σας θυμίσει ότι κι εσείς χρειάζεστε φροντίδα και επιβράβευση για όλα όσα έχετε καταφέρει. Γιατί για να είναι ένα παιδί καλά θα πρέπει πρώτα να είναι καλά ο γονέας!

Αναπόφευκτα, μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας και της διάθεσης σας θα έρθει και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του παιδιού σας! Θα έχει διάθεση και ενέργεια να προσπαθεί περισσότερο, θα γίνει πιο δημιουργικό.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και απλότητα στο λόγο. Οι συμβουλές είναι στοχευμένες και σύντομες, δεν πλατειάζει  και δεν κουράζει σε κανένα σημείο. Είναι ότι χρειάζεται ένας πελαγωμένος γονιός για να χαλαρώσει και να νιώσει ότι κάνει μια νέα αρχή. Δεν είναι από τα βιβλία γονεϊκής που θα σας βαρύνουν με τύψεις και θα τονίσουν τα λάθη σας. Το αντίθετο, είναι ένας οδηγός αυτοβελτίωσης και αισιοδοξίας!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Caroline Roope