Όλοι γνωρίζουμε το υπέροχο δίδυμο Πίκο και Λόλα των εκδόσεων Μεταίχμιο, που δημιουργήθηκε από το επίσης υπέροχο δίδυμο Λίνα Σωτηροπούλου και Ναταλία Καπατσούλια, που μας κρατούν χρόνια τώρα συντροφιά στις αναγνώσεις μας.

Το τελευταίο τους βιβλίο έχει θέμα το Πάσχα και νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα τους!

Η αυθόρμητη, πάντα χαρούμενη και δραστήρια Λόλα αποφασίζει να διοργανώσει μια γιορτή για το Πάσχα! Αναθέτει στον Πίκο τα ψώνια, τις προσκλήσεις και δική της δουλειά είναι η διακόσμηση και φυσικά τα πασχαλινά αυγά.

Επισκέπτεται το κοτέτσι αλλά βρίσκει την κότα να κοιμάται! Έτσι, εντελώς παρορμητικά και αυθόρμητα-Λόλα είναι αυτή(!)-παίρνει όλα τα αυγά και φεύγει! Τα έβαψε, τα ζωγράφισε, έκανε πραγματικά καταπληκτική διακόσμηση για την πασχαλινή γιορτή και ο Πίκο έφερε όλων των λογιών τις λιχουδιές, όπως ακριβώς του είχε ζητήσει. Οι φίλοι τους άρχισαν να καταφθάνουν και ήταν ενθουσιασμένοι. Όλα έδειχναν πως θα ήταν η καλύτερη γιορτή!

Όμως ένας απρόσμενος επισκέπτης θα ανατρέψει τα πάντα! Ναι… σωστά μαντέψατε! Η κότα ήρθε να ζητήσει το λόγο και τα αυγά της πίσω!

Η συνέχεια είναι άκρως απρόσμενη και διασκεδαστική!

Η σειρά βιβλίων Πίκο και Λόλα με τον έμμετρο στοίχο και την υπέροχη εικονογράφηση έχει δικαιολογημένα αγαπηθεί πολύ από όλους μας και αποτελεί πλέον διαχρονική αξία στις βιβλιοθήκες μας. Στα θετικά να προσθέσω το γεγονός ότι είναι απόλυτα ελληνικής «κατασκευής»!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια

Παιδί 3+