Αν ψάχνετε ένα γνήσιο αστυνομικό μυθιστόρημα με εξαιρετική ορολογία, ανατριχιαστικές ιατροδικαστικές λεπτομέρειες και φοβερές ερευνητικές πληροφορίες, τότε αυτό είναι ένα βιβλίο για εσάς και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη!

Βρισκόμαστε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπράιτον. Πρωταγωνιστής είναι ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρόι Γκρέις που απ’ ότι φαίνεται, το παρελθόν τον κυνηγά. Δώδεκα  χρόνια πριν κλήθηκε να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας, η οποία σύμφωνα με το ένστικτο του σχετιζόταν με τη δράση ενός βιαστή. Το κωδικό όνομα που του είχε δοθεί ήταν Παπουτσάς γιατί κακοποιούσε γυναίκες που φορούσαν επώνυμα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Η κοπέλα δεν βρέθηκε ποτέ, τίποτα δεν αποδείχθηκε και η δράση του Παπουτσά σταμάτησε ξαφνικά.

Στο σήμερα, οι βιασμοί γυναικών με κοινό χαρακτηριστικό τα επώνυμα παπούτσια με τακούνι στιλέτο, ξεκινούν και πάλι. Τα θύματα υποφέρουν από τις σαδιστικές ορέξεις του δράστη, αυτά που πέρασαν στα χέρια του είναι σοκαριστικά. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στον Παπουτσά.

Είναι δυνατόν να είναι ο ίδιος μετά από τόσα χρόνια; Γιατί μόνο μία και μοναδική γυναίκα δεν βρέθηκε ποτέ;

Ο Ρόι Γκρέις με μια πολυάριθμη ικανή ομάδα και με όλες αυτές τις σκέψεις να τον βγάζουν πολλές φορές εκτός εαυτού, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Ο δράστης είναι πανέξυπνος και δεν αφήνει στοιχεία πίσω του. Περιμένει ένα του λάθος για να του στήσει την ενέδρα.

Ένα φοβερά αγωνιώδες βιβλίο με συναρπαστική πλοκή, ειδικά προς το τέλος που η υπόθεση φτάνει σε απίστευτη κορύφωση. Οι πιθανοί ένοχοι είναι πολλοί και αυτό σε μπερδεύει μέχρι το σημείο, που πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο ένας… ή τουλάχιστον έτσι σε αφήνει ο συγγραφέας να πιστέψεις!

Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ του 1997 και του σήμερα. Τα στοιχεία δίνονται με αριστοτεχνικό τρόπο σε κάθε κεφάλαιο και πρόκειται πραγματικά για ένα ευφυές βιβλίο που δύσκολα αφήνεις από τα χέρια σου!

Το απόλαυσα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα! Είναι καθηλωτικό!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Συγγραφέας Peter James