Η Colleen Hoover είναι μία σύγχρονη συγγραφέας κοινωνικών μυθιστορημάτων με εξαιρετικές πωλήσεις ανά τον κόσμο. Οι “Πληγωμένες Καρδιές” ήταν η πρώτη μου επαφή μαζί της και πραγματικά το απόλαυσα. Όλα τα βιβλία της κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η δεκαεννιάχρονη Μπέγια ζει σε ένα τροχόσπιτο με την εξαρτημένη και αλκοολική μητέρα της στην πιο κακόφημη περιοχή, της πιο κακόφημης πολιτείας της Αμερικής. Είχε δύο επιλογές στη ζωή της και το κατάλαβε νωρίς. Είτε να γίνει σαν τη μάνα της, είτε ακριβώς το αντίθετο. Αποφάσισε το δεύτερο. Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσει μια υποτροφία και να ξεφύγει από την άθλια ζωή της. Σε δύο μήνες φεύγει για το πανεπιστήμιο. Ένα βράδυ, γυρίζοντας σπίτι, βρίσκει τη μητέρα της νεκρή με μια σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο. Οι συνθήκες την αναγκάζουν να επικοινωνήσει με τον «άφαντο» πατέρα της και να του ζητήσει να τη φιλοξενήσει.

Πηγαίνοντας στο σπίτι του θα αντικρίσει για πρώτη φορά τη θάλασσα. Θα αντικρίσει για πρώτη φορά έναν άνθρωπο, που στο βλέμμα του θα δει όλη τη θλίψη που και η ίδια έχει βιώσει. Ο εικοσάχρονος Σάμσον, είναι ένας επίσης πληγωμένος και κλειστός άνθρωπος. Η Μπέγια θέλει απεγνωσμένα να μάθει τα μυστικά του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και θα χωρίσουν οι δρόμοι τους οριστικά.

Το παρελθόν αλλά και η μοίρα θα παίξει ένα περίεργο παιχνίδι στους δύο νέους και τα πάντα θα ανατραπούν…

Δέθηκα πολύ με τους δύο πρωταγωνιστές, είναι ιδιαίτεροι χαρακτήρες και σε πολλά σημεία θαύμασα τη δύναμη τους. Ήθελα τόσο πολύ να κυλήσουν τα πράγματα καλά μια φορά γι’ αυτούς, γι’ αυτό και είχα μεγάλη αγωνία για το τέλος!

Η Hoover καταφέρνει μέσα από λιτό κείμενο να μας περάσει πολύ δυνατά συναισθήματα, δίνοντας έμφαση στα σημεία με μικρές προτάσεις γεμάτες νόημα. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ταλαντούχα συγγραφέα και σε συνδυασμό με ένα δυνατό θέμα, προκύπτει ένα επιτυχημένο βιβλίο.

Μου άρεσε από την αρχή πολύ, κάπου στην πορεία το βρήκα κάπως εφηβικό και φοβήθηκα ότι θα με χάσει, αλλά τελικά το επανέφερε και από ένα σημείο και μετά δεν το άφησα από τα χέρια μου μέχρι που το τελείωσα!

Ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι με δυνατά συναισθήματα!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας Colleen Hoover