Ένα καθηλωτικό βιβλίο της Clare Mackintosh που διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας της κατηγορίας θρίλερ στην οποία ανήκει. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένα Boeing  777 με 353 επιβάτες ξεκινά για μια μοναδική πτήση στα χρονικά που θυμίζει λίγο το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού. Μία απευθείας πτήση από το Λονδίνο για το Σίντνευ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Το αεροπλάνο θα βρίσκεται 20 ώρες συνεχώς στον αέρα. Υποτίθεται ότι έχουν γίνει δοκιμαστικές πτήσεις, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν προβλεφθεί όλα τα πιθανά σενάρια.

Εκτός ίσως από ένα. Και φυσικά είναι αυτό ακριβώς που θα συμβεί…

Πρόκειται για ένα βιβλίο για την υπόθεση του οποίου δεν πρέπει να αποκαλύψω πολλά. Θα μιλήσω μόνο για τους πρωταγωνιστές που είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και αυτό σε συνδέει περισσότερο μαζί τους. Όταν νιώθεις ότι κινδυνεύει ένα παιδί, όταν νιώθεις ότι θα μπορούσες κι εσύ να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, αγωνιάς περισσότερο. Άνθρωποι με αδυναμίες, που είτε ηθελημένα, είτε όχι, έχουν γίνει πιόνια παρανοϊκών με αμφιλεγόμενα κίνητρα και κομμάτια μιας θλιβερής ιστορίας που θα στιγματίσει τις ζωές τους.

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που η συγγραφέας ψυχογραφεί τους ανθρώπους και δικαιολογεί τις αποφάσεις και τα κίνητρα με βάση τα βιώματα και τα τραύματα που κουβαλάει ο καθένας.

Πέρα από ένα βιβλίο-θρίλερ με αγωνία και δυνατή πλοκή, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που η ανάγνωση σε οδηγεί σε ενδοσκοπήσεις και σου περνάει σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Καλογραμμένο με έξυπνη, κινηματογραφική πλοκή. Τα κεφάλαια είναι σχετικά μικρά και δοσμένα με πολύ σωστές εναλλαγές που ολοκληρώνουν το εξαιρετικό στήσιμο της ιστορίας. Το τέλος είναι ιδιαίτερο και τελείως μα τελείως αναπάντεχο!

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Θα αρέσει και στους πιο δύσκολους, ακόμη και σε όσους δεν αγαπούν το είδος!

Καλή Ανάγνωση! 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Clare Mackintosh