Ένα ιδιαίτερο αστυνομικό βιβλίο με έντονη πολιτική χροιά και γεγονότα τελείως συμβατά με την πραγματικότητα, που προκαλούν ανησυχία, μια δόση ανασφάλειας και αδιαμφισβήτητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Κυκλοφορεί από τις αγαπημένες εκδόσεις Κάκτος και υπογράφει ο Νίκος Εμμ. Σίμος.

Ο Νικηφόρος Γρέκας είναι νομικός με ειδίκευση στην εγκληματική ψυχολογία και εργάζεται για την αντιτρομοκρατική. Οι καιροί αλλάζουν και όπως όλα εξελίσσονται, έτσι και η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων άλλαξε μορφή. Νέες ομάδες διαδέχονται τις παλιές, με περισσότερες άκρες και επιρροές από αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού και διαφορετικές μορφές επιθέσεων.

Μαζικές δολοφονίες σημαντικών προσώπων καθιστούν αναγκαία την εξάρθρωση μιας νέας, σκληρής οργάνωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων της “με ένα πιστόλι για υπογραφή”. Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται σημαίνοντα πρόσωπα, απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και από ένα σημείο και μετά προκύπτουν λόγοι(που δεν πρέπει να αποκαλύψω), που θα κάνουν τον Νικηφόρο να πάρει την κατάσταση τελείως προσωπικά.

Ένα βιβλίο που πραγματικά έχει μεγάλη σχέση με τη ζοφερή πραγματικότητα. Τα πολιτικά σκάνδαλα, ο τρόπος δράσης και αλληλεπίδρασης των υπηρεσιών από όλο τον κόσμο με σκοπό την πάταξη της τρομοκρατίας, οι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας που εμπλέκονται σε όλα αυτά και γενικά το πώς λειτουργεί ή δεν λειτουργεί το σύστημα.

Εξαιρετική γραφή που κυλάει αβίαστα παρά το δύσκολο θέμα. Σε αυτό βοηθούν σίγουρα και τα μικρά κεφάλαια. Ένα βιβλίο που θα σύστηνα σίγουρα σε άντρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και μία γυναίκα δεν θα το απολαύσει εξίσου.

Μία εξαιρετική αναγνωστική πρόταση που θα σας κρατήσει όμορφη παρέα και παράλληλα θα σας  προβληματίσει.

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Κάκτος

Συγγραφέας Νίκος Εμμ. Σίμος