Ένα μοναδικό, γλυκό και ιδιαζόντως διαφορετικό μυθιστόρημα μυστηρίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το επίκεντρο του βιβλίου δεν είναι τόσο η πλοκή, αν και δεν υστερεί καθόλου σε ενδιαφέρον και αγωνία, αλλά η ιδιαίτερη πρωταγωνίστρια του.

Η εικοσιπεντάχρονη Μόλι μεγάλωσε εγκαταλελειμμένη από τους γονείς της, με μία τρυφερή γιαγιά που τη λάτρευε, φρόντιζε πάντα να της δείχνει το σωστό και της δίδαξε πολλά για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η Μόλι ήθελε πάντα να κάνει καριέρα καμαριέρας και τελικά τα κατάφερε. Εργάζεται σε ένα υπερπολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο, το Ρίτζενσι Γκραντ και ακολουθεί με ακρίβεια καθημερινά μία ρουτίνα τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι. Χωρίς αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά(αυτό μάλλον κάτι μας λέει) και χάρη σ’ αυτό κατάφερε να επιβιώσει μόνη, τους τελευταίους εννέα μήνες, μετά το θάνατο της γιαγιάς της.

Η Μόλι είναι απίστευτα καλή στη δουλειά της, μανιακή με την καθαριότητα, απόλυτα τυπική στα καθήκοντα της και επιπλέον θυμάται με ακρίβεια πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τους πελάτες που εξυπηρετεί. Ένα μεσημέρι, θα έχει την ατυχία να βρει νεκρό στο δωμάτιο του έναν από τους καλύτερους πελάτες του ξενοδοχείου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Είναι μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση, μόνο που η διαφορετικότητα της και ο δικός της μοναδικός τρόπος να σκέφτεται και να απαντά μόνο σε ότι ακριβώς τη ρωτάνε, αλλά και η αφέλεια της να βλέπει παντού μόνο το καλό και αγαθές προθέσεις από τους γύρω της, θα την μπλέξουν σε ένα περίεργο αστυνομικό παιχνίδι.

Ενώ μέχρι πρότινος ήταν μια αόρατη καμαριέρα, για πρώτη φορά στη ζωή της γίνεται το επίκεντρο της προσοχής. Για πρώτη φορά, πρέπει μόνη της να συγκροτήσει τη σκέψη της, έξω από τη συνηθισμένη της ρουτίνα και να βρει λύσεις και απαντήσεις. Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο σαν τη Μόλι να τα καταφέρει;

Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το βιβλίο. Είναι μοναδική η εμπειρία να βλέπεις τα πράγματα μέσα από το πρίσμα ενός διαφορετικού ανθρώπου που προφανώς βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Η αντιμετώπιση και τα συναισθήματα της Μόλι συγκλονίζουν και ασυζητητί μας παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και συμπεριφοράς.

Το απόλαυσα πραγματικά. Κάντε το ίδιο κι εσείς!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Nita Prose