Ένα από τα πιο τρυφερά και συγκινητικά παραμύθια που έχουμε διαβάσει. Ένας ύμνος στην ανιδιοτέλεια και στην αγάπη άνευ όρων. Ένα μάθημα ζωής για το πώς να χαιρόμαστε με τη χαρά των άλλων… έτσι απλά!

Σε ένα μικρό ψαροχώρι, οι φτωχοί κάτοικοι άρχισαν να βρίσκουν ξαφνικά χρήσιμα δώρα στα σπίτια και στις αυλές τους. Ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια υπήρχαν σχεδόν καθημερινά αφημένα έξω από τις πόρτες και τα παράθυρα τους. Όταν μάλιστα καταστράφηκαν ολοσχερώς οι βάρκες τους μέσα σε μία νύχτα από φοβερή κακοκαιρία, ο αόρατος ευεργέτης τους έφερε καινούριες, βγάζοντας τους από την απόγνωση. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος τους έκανε τόσα δώρα χωρίς να χρειάζεται να ακούσει ούτε ένα ευχαριστώ. Ήταν δυνατόν να υπάρχει κάποιος που μόνο δίνει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση; Μήπως ήταν μαγεία;

Κι όμως! ΕΙΝΑΙ δυνατόν ένας άνθρωπος να φέρεται με ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη! Να βοηθάει χωρίς να περιμένει να ακούσει ευχαριστώ. Να είναι ευχαριστημένος απλά με τα χαμόγελα των άλλων. Είναι σπάνιο αλλά υπάρχει.

Ας μάθουμε στα παιδιά μας να ζούνε απλά. Να βοηθούν χωρίς ανταλλάγματα. Να χαίρονται με τη χαρά των άλλων. Να μην αγαπούν τη γιαγιά και τον παππού επειδή τους κάνουν δώρα, απλά να αγαπούν. Να μην ζηλεύουν αυτό που έχει ο διπλανός τους, αλλά να είναι χαρούμενα με αυτό που έχουν τα ίδια.

Μόνο έτσι θα είναι πραγματικά ευτυχισμένα.

Ο κύριος Δημήτρης Μπογδάνος παραδίδει ένα μάθημα με αυτό του βιβλίο. Σπάνιο αλλά υπάρχει.

Αγαπημένη εικονογράφος η Ίρις Σαμαρτζή! Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για άλλη μια φορά!

Καλή ανάγνωση!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας Δημήτρης Μπογδάνος

Εικόνες Ίρις Σαμαρτζή

Προτεινόμενη ηλικία 6+