Θα ξεκινήσω με μία φράση αρκετά τετριμμένη αλλά εντελώς αληθινή… Ένα από τα καλύτερα θρίλερ που διάβασα την περασμένη χρονιά… Για να μην φανώ υπερβολική και το χαρακτηρίσω ως το καλύτερο!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η ζωή της Αλίσια Μπέρενσον είναι φαινομενικά τέλεια. Διάσημη ζωγράφος η ίδια, περιζήτητος φωτογράφος μόδας ο άντρας της, ζουν σ’ ένα μεγάλο σπίτι με θέα στο πάρκο, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Λονδίνου. Όταν ένα βράδυ ο σύζυγός της γυρίζει αργά από μια φωτογράφιση, η Αλίσια τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι και βυθίζεται στη σιωπή.
Η άρνησή της να μιλήσει και να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση θα μετατρέψει μια οικογενειακή τραγωδία σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, σ’ ένα μυστήριο το οποίο μονοπωλεί τη φαντασία του κοινού και κάνει την Αλίσια διαβόητη. Η τιμή των έργων της απογειώνεται κι εκείνη, η «σιωπηλή ασθενής», μεταφέρεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο Γκρόουβ, μια ψυχιατρική μονάδα υψηλής ασφαλείας στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Θίο Φέιμπερ είναι ένας ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής που περίμενε πολύ καιρό την ευκαιρία να δουλέψει με την Αλίσια. Είναι πεπεισμένος ότι εκείνος θα πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. H αποφασιστικότητά του να την κάνει να μιλήσει και να ξετυλίξει το μυστήριο της δολοφονίας του άντρα της τον παρασύρει σ’ ένα δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στα βαθύτερα αίτια της σιωπής της…
Κι αν του μιλήσει, θα θέλει να ακούσει την αλήθεια;

Σε τέτοιου είδους βιβλία θεωρώ ότι οι όποιες περιγραφές είναι περιττές από μέρους μου. Μπορώ ωστόσο να “προσάψω” πολλούς χαρακτηρισμούς… Είναι ένα βιβλίο εξαιρετικό, πρωτότυπο, με τεράστιο και αμείωτο ενδιαφέρον. Από τα πιο δυνατά του είδους. Ο συγγραφέας δίνει την πλοκή με απίθανο τρόπο. Δεν μπορείς με τίποτα να φανταστείς το τέλος(με τίποτα όμως, πράγμα σπάνιο!).

Ένα και μόνο αρνητικό…. Αν το ξεκινήσεις δεν μπορείς να το αφήσεις! Γι αυτό και σας συμβουλεύω να μην το ξεκινήσετε βράδυ, ειδικά αν την άλλη μέρα έχετε να ξυπνήσετε νωρίς για δουλειά!!!

Καλή ανάγνωση!

 

Εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας Alex Michaelides