Δε βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτά που ένιωσα διαβάζοντας το βιβλίο αυτό. Θα μπορούσα να πω ότι γράφτηκε για να μας βοηθήσει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι ζωές όλων έχουν υπερφορτιστεί με υποχρεώσεις  και κάπου έχει χαθεί το νόημα…. Το εξαιρετικό αυτό παραμύθι έρχεται να μας επαναφέρει στην ουσία, θυμίζοντας μας αξίες ανεκτίμητες, έννοιες σπουδαίες που έχουμε ξεχάσει και τη σημασία που έχουν οι δικοί μας άνθρωποι. Ο συγγραφέας καταφέρνει και περνάει αυτά τα μηνύματα με αριστουργηματικό τρόπο. Έναν τρόπο απλό αλλά και σύνθετο, ταπεινό και μεγαλειώδη ταυτόχρονα. Παραθέτω ένα μικρό διάλογο:

 «Πότε φάνηκες πιο δυνατός από ποτέ;» ρώτησε το αγόρι

«Όταν τόλμησα να δείξω την αδυναμία μου»

Φιλοσοφικό περιεχόμενο, χωρίς μακροσκελή και κουραστικά κείμενα, δοσμένο με τέτοιο τρόπο που σου περνάει τα μηνύματα ανεπιτήδευτα, απαίδευτα, χωρίς να το καταλάβεις. Άριστη επιλογή για δώρο σε έναν καλό φίλο. Υπέροχη επιλογή για παιδιά, καθώς δίνει τροφή για πολλές πολλές συζητήσεις. Όπως αναφέρει και στην εισαγωγή του βιβλίου: «αυτό το βιβλίο είναι για όλους, είτε είσαι ογδόντα χρονών, είτε οκτώ».

Και πραγματικά είναι….

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας διαβάζοντας το.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος http://www.epbooks.gr

Συγγραφέας Charlie Mackesy