Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που διάβασα όταν έμαθα ότι θα γίνω μητέρα. Ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί, αγωνιούσα και αγχωνόμουν με τα πάντα και ήθελα να μάθω τα πάντα. Και όταν λέω τα πάντα δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον τρόπο φροντίδας ενός μωρού, αλλά στον τρόπο σωστής ανατροφής ενός ευτυχισμένου και υγιούς παιδιού.

Οι βάσεις μπήκαν με τη βοήθεια του κυρίου Παπαβέντση…

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό θα έρθετε σε επαφή με την “γονεϊκή τέχνη”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας, η οποία δυστυχώς δεν διδάσκεται πουθενά και βασικές της αρχές είναι η ενσυναίσθηση και η κατανόηση. Θα μάθετε τη σπουδαιότητα της προσχολικής ηλικίας και πόσο σημαντικό είναι να είστε πραγματικά κοντά στο παιδί σας σε αυτή τη φάση, σωματικά και πνευματικά, καθώς και πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι μαζί του.

Παράλληλα, το βιβλίο αυτό αποτελεί και έναν πρακτικό οδηγό για νέους γονείς. Θα διαβάσετε για την αξία του θηλασμού και χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή και τον ύπνο ενός μωρού. Θα διαβάσετε για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού ανά ηλικιακό στάδιο, από τη γέννηση του μέχρι και το πέρας της προσχολικής ηλικίας. Ποιοι παράγοντες την καθορίζουν, πως μπορείτε να βοηθήσετε στην εξέλιξη της και πότε πρέπει να ανησυχήσετε;

Βασικότερα όλων για εμένα, τα κεφάλαια επικοινωνία και συμπεριφορά. Μπορούν να προετοιμάσουν άψογα τους νέους γονείς για όλα τα αναπάντεχα που θα αντιμετωπίσουν. Από τους διαφορετικούς τύπους κλάματος ενός μωρού μέχρι την αρνητική προσοχή που θα προσπαθήσει να τραβήξει ένα νήπιο. Πως πρέπει να συμπεριφερθείτε σε κάθε περίπτωση; Πως θα μειώσετε τις εντάσεις; Αλλά και πως είναι καλό να φέρεστε για να ενισχύσετε τη συναισθηματική του νοημοσύνη;

Το βιβλίο αυτό μου έλυσε πολλές απορίες και ταυτόχρονα μου προκάλεσε την ανάγκη να μάθω ακόμα περισσότερα. Με λίγα λόγια, μου άνοιξε νέους ορίζοντες και για μένα αυτό είναι μεγάλη επιτυχία.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για έναν πλήρη “οδηγό προς ναυτιλομένους”. Αν είστε νέοι γονείς ή αν σκοπεύετε να γίνετε, σας προτρέπω να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση!

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας Στέλιος Παπαβέντσης