Αγαπώ πολύ τα Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, πόσο μάλλον όταν τα βρίσκω με τη μορφή βιβλίου! Μία νέα κυκλοφορία που με έχει ενθουσιάσει είναι ο “Γουίνστον, ο ταχυδρόμος των Χριστουγέννων”, των εκδόσεων Ψυχογιός που απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων! Ο Γουίστον, ένα “άστεγο” και γενναίο ποντικάκι, βρίσκει πεταμένο ένα γράμμα με τον πιο περιζήτητο παραλήπτη των ημερών: τον Άγιο Βασίλη. Προφανώς παράπεσε από κάποιο ταχυδρομικό κουτί και τώρα κάποιο παιδάκι θα μείνει χωρίς δώρο… Ο Γουίνστον αποφασίζει, χωρίς δεύτερη σκέψη, να παραδώσει ο ίδιος το γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Μόνο που πρέπει να βιαστεί γιατί ξημερώνουν Χριστούγεννα!

Σε κάθε μέρα του Δεκέμβρη αντιστοιχεί και μία από τις περιπέτειες στις οποίες θα εμπλακεί ο Γουίστον κατά την προσπάθεια του να φτάσει γρήγορα στο σπίτι του Άη Βασίλη. Εικοσιτέσσερα κεφάλαια που θα σας κρατήσουν όμορφη συντροφιά μέχρι τα Χριστούγεννα και ένα εικοστόπέμπτο για να διαβάσετε ανήμερα της μεγάλης γιορτής.

Το σημαντικότερο! Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει πρόταση για κατασκευές, συνταγές και γενικά χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Είναι όλες υπέροχες, απλές και με αναλυτικές οδηγίες. Θα φτιάξετε χιονονιφάδες, ετικέτες δώρων, αρωματικά χώρου, ταρτάκια, κάρτες και πολλά ακόμη όμορφα πράγματα.

Στις σελίδες του βιβλίου θα διαβάσετε χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο και θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα ελληνικά γιορτινά τραγούδια.

Ένα απόλυτα χριστουγεννιάτικο και διαδραστικό βιβλίο που θα είναι η καλύτερη παρέα μικρών και -γιατί όχι- μεγάλων παιδιών κατά την αναμονή της ομορφότερης γιορτής του χρόνου!

Καλή Ανάγνωση!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Δημιουργός Alex. T. Smith

Παιδί 5+