Ένα από τα πιο υπέροχα και αξιόλογα βιβλία που είχα ποτέ στην κατοχή μου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, που είναι κατά τη γνώμη μου πρωτοπόρος σε βιβλία που χαρακτηρίζονται από ήθος και ευαισθησία.

Όπως περιγράφει ο τίτλος, πρόκειται για όμορφες χαλαρωτικές ιστορίες που θα εξασφαλίσουν στο παιδάκι σας μία Καλή Νύχτα. Ακούγεται απλό και συνηθισμένο αλλά δεν είναι καθόλου, γι αυτό και πιστεύω ότι ο τίτλος ίσως αδικεί λίγο το περιεχόμενο του εξαιρετικού αυτού βιβλίου.
Οι 20 ιστορίες που περιέχει έχουν ως στόχο από τη μία να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν το παιδί πριν τον ύπνο και από την άλλη να διεγείρουν τη φαντασία του, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία της αυτοσυγκέντρωσης.
Είναι από μόνη της εξαιρετική η σκέψη της χρήσης ενός τέτοιου βιβλίου για την προετοιμασία του ύπνου, ωστόσο τα πλεονεκτήματα του δεν σταματούν εδώ.
Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει μια παράγραφος με πιθανά συμπεράσματα που προκύπτουν. Όπως καταλαβαίνετε ανοίγονται εξαιρετικές ευκαιρίες για όμορφες συζητήσεις πάνω σε θέματα σημαντικά που αφορούν αξίες, συμπεριφορές, συναισθήματα.

Ο οδηγός για γονείς που υπάρχει στην αρχή, βοηθάει πολύ στο να αξιοποιηθεί το βιβλίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δίνει κατευθύνσεις για ένα σωστό τρόπο διαβάσματος και προετοιμασίας της χαλάρωσης. Κατευθύνσεις για το πως θα “μπείτε” μέσα στην ιστορία και θα ταξιδέψετε με τη φαντασία σας!
Περιέχει ακόμη ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές γονεϊκής που εστιάζουν στο μεγάλωμα παιδιών χωρίς άγχος, με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα!

Ένα βιβλίο διαμαντάκι που στόχο έχει να κοιμίσει ένα παιδί…ξυπνώντας το μυαλό του!

Καλή Ανάγνωση! Καλή Χαλάρωση!

Εκδόσεις Άγκυρα

Δημιουργοί Anne Civardi, Kate Petty, Joyce Dunbar, Louisa Somerville, David Fontana

Παιδί 4+